hypnosehuisamsterdam.nl lichaamstaal

Emotionele Buien En Hypnose

Veel mensen zijn emotioneel aangelegd. En dat kan heel vervelend zijn. Bij het minste of geringste schieten ze in emotionele buien en hebben ze zichzelf niet meer in de hand. Dit kan pure boosheid zijn of verdriet of elke andere emotie. Ook het continue verliefd worden op iemand klinkt heel leuk, maar kan voor de persoon die daar last van heeft heel vervelend worden. Gelukkig kun je met hypnose veel doen aan emotionele buien. Ongeacht wat voor soort emotie bij jou opspeelt, het is oplosbaar.Twee weken geleden heb ik een dame van in de 50 behandeld die veel last had van emotionele buien. Zij was altijd heel emotioneel en het laatste jaar is een aantal zaken gepasseerd die veel impact op haar hadden. Ze moet al huilen als ze eraan denkt. Erover praten gaat al helemaal niet. En sommige van die zaken zijn echt al jaren geleden gebeurd en zouden voor veel anderen niet meer zijn dan een vage herinnering.

Voor haar gevoel zat ze tegen een burn-out aan. Dat was de reden om mij te vragen haar te helpen.

De Eerste Sessie

De eerste sessie duurde twee uur. Het eerste deel was een voorgesprek om het probleem goed te onderkennen. Ik denk dat daar al heel wat kwartjes vielen. Zo heeft zij geleerd dat ze zich altijd haar laatste herinnering herinnert en dat die altijd anders is dan de werkelijkheid ooit was. Ik heb haar geleerd hoe ze die laatste herinnering mooier en leuker kan maken, waardoor de negatieve emotie vervaagd. Maar ik heb haar ook geleerd hoe ze situaties die ze niet leuk vindt kan omvormen tot iets grappigs. Daardoor gaat aan die gedachte opeens een heel andere emotie hangen. En hoe ze zwart/wit denken kan omzetten in kleur denken en hoe ze als ze om zich heen kijkt, allemaal kicks-voor-niks-en kan zien waardoor ze zich opeens anders gaat voelen. Dat ze iemand in haar fantasie een clownsneus op kan zetten, waardoor negatieve opmerkingen van die persoon ineens geen effect meer op haar hebben. Allemaal nieuwe inzichten en trucjes.

Daarna heb ik nog wat hypnose en NLP technieken gedaan die ze heel gemakkelijk zelf thuis ook kan doen. Daar zag ik al dat de verandering geschiedde. Ze heeft deze oefeningen direct een langere tijd voor zichzelf herhaald. Ik wachtte rustig af en keek toe. Er viel toen letterlijk een last van haar schouders. Ik zag het gebeuren. Na een tijdje stilte zei ze: “Ik voel me ineens heel leeg. Heerlijk leeg op een prettige manier….”

De druk was van de ketel. Daarna heb ik deze dame toch nog even in hypnose gebracht en de belangrijkste lessen uit het voorgesprek nog een keer in haar onbewuste ingeprent. Met een mooie afsluitende suggestie erbovenop kon ze na twee uur weer naar huis.

Tweede Sessie Nodig?

Gisteren belde ze me voor een nieuwe 2e sessie. “Heb je die nodig dan?” vroeg ik haar. “Nee” zei ze. “Ik heb al twee weken geen emotionele buien meer, ik heb niet meer gehuild en ik kan overal gewoon aan denken en over praten. Maar jij zei dat ik misschien wel 2 of 3 sessies nodig had…”

Nou, die zijn dus niet meer nodig…. Ze meldt zich wel weer als ze voelt dat ze weer terugvalt in oud gedrag…. Maar ik weet wel zeker dat dat niet meer gaat gebeuren. Ze heeft het trucje nu zelf door om haar emotionele buien om te vormen naar prettigere zaken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *