Hypnosehuisamsterdam.nl stoppen met roken

Stoppen Met Roken En Hypnose

Hypnose succesvol bij stoppen met roken

Hypnose kan zeer succesvol worden ingezet voor mensen die willen stoppen met roken. Vanochtend heb ik nog een nieuwe klant geholpen met dit doel. Dit keer een Spanjaard die al jaren in Amsterdam woont. Gelukkig spreekt hij goed Engels, want mijn Spaans is niet al te best. Tot nu toe heb ik een slagingspercentage van 75% met mijn “stoppen met roken” programma. En dat terwijl ik nog steeds aan het ontdekken ben hoe ik nog meer en nog krachtiger onderdelen kan toevoegen aan mijn protocol.

Nieuwe Inzichten, Meer Resultaat
Vanochtend heb ik ook weer iets nieuws toegevoegd. Een nieuwe klant voor stoppen met roken. Ik zag meteen al aan de lichaamstaal op het gezicht van mijn klant dat dit goed werkte. Een aantal klanten is na de eerste keer al direct succesvol gestopt met roken. Een aantal klanten had twee sessies nodig voor stoppen met roken en ik moet ook eerlijk zeggen dat ik een aantal klanten na 1 of 2 sessie niet meer heb terug gezien. Zij hadden moeite om zich over te geven aan de ontspanning en waren ook een beetje sceptisch of het wel zou werken. Dan weet ik meteen al dat de kans van slagen klein is geworden.

Mijn Eerste Ervaring
Het was mijn eerste ervaring met een onbekende “klant”. Deze man wilde heel graag stoppen met roken. Tijdens de training had ik wel al succesvol een staffe rookster van het roken afgekregen, maar buiten de opleiding had ik nog geen ervaring opgedaan. Ik was net begonnen met de opleiding tot hypnotherapeut en had al heel wat protocollen gezien die toegepast kunnen worden. Ook was ik al een beetje ervaren in het in trance brengen van mensen, wat toch altijd nog de voorwaarde is voor een geslaagde sessie.

Toen ik door iemand werd gevraagd of ik iemand kon laten stoppen met roken, zei ik dus ook volmondig “Ja”. En ik dacht nog “ik hoop dat lukt”. Misschien was ik nog wel zenuwachtiger dan deze persoon zelf, toen hij bij mij kwam. Uiteraard heb ik hem niet verteld dat ik nog in opleiding was en dat hij mijn eerste klant was. Eigenlijk was hij gewoon “oefenmateriaal” voor mij en daar kun je tijdens je opleiding nooit genoeg van hebben.

Het Voorgesprek
Tijdens het voorgesprek werd ik nog nerveuzer. Deze man was namelijk niet zomaar een gemiddelde roker, maar een zware roker, al 40 jaar lang. De helft van het jaar zat deze man voor zijn bedrijf in Libië en daar rookte hij dan de lokale, veel zwaardere tabak dan hier verkrijgbaar is. Oeps… ik had het gevoel dat ik meteen in het diepe werd gegooid. Ik begon al voorzichtig de verwachtingen bij hem te temperen. Als ik hem maar kan  laten stoppen met roken.

“Het kan best zijn dat het niet meteen de eerste keer zal lukken.” zei ik tegen hem. Hypnose is namelijk geen wondermiddel dat bij iedereen werkt. Het is namelijk sterk afhankelijk van het vertrouwen dat de klant je geeft. Eigenlijk doet de klant zelf het werk en niet de hypnotherapeut. Als hypnotherapeut begeleid ik de klant in de stappen die hij zelf moet zetten. Als de klant niet meewerkt, gebeurt er namelijk niets. Ik vergelijk het wel eens met auto leren rijden. Als je de instructies van de rij instructeur niet letterlijk opvolgt, dan zul je ook geen meter rijden… En toch kom ik mensen tegen die zeggen dat ze mijn instructies opvolgen, maar dat in werkelijkheid helemaal niet doen. Dan zal het wonder nooit geschieden.

Gelukkig gleed deze klant wel snel in een diepe trance. Hij volgde mijn instructies op en ik heb alles wat ik op dat moment aan gereedschap ter beschikking had ingezet om deze man te laten stoppen met roken. Tijdens de sessie kwamen er mooie dingen naar boven, waar we later ook nog andere problemen mee hebben opgelost. Na de sessie hebben we nog twee vervolgafspraken gemaakt (wat eigenlijk helemaal niet nodig bleek te zijn) en is hij tevreden naar huis gegaan. Hij zou mij op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

En dat heeft hij gedaan. Een week later kreeg ik een mailtje van hem. Hij was meteen al vanaf de eerste minuut volledig van het roken af. Hij vertelde dat hij bij mij weg ging en in de lift pakte hij automatisch zijn sigaretten, keek ernaar en dacht: “nee, ik heb helemaal geen zin in roken”. Hij gooide het pakje weg en heeft daarna geen sigaret meer aangeraakt. Maar ja, dat was pas een week later. Dus ik vroeg hem om gewoon terug te komen voor een 2e sessie, want je weet het maar nooit. Een week later hebben we een 2e sessie gedaan. Die ging nog makkelijker dan de eerste sessie. Als je eenmaal weet wat het is om in hypnose te gaan, dan gaat het de volgende keer altijd makkelijker en dieper. De tweede sessie heb ik nogmaals het roken behandeld, maar ook wat andere traumatische ervaringen die tijdens de eerste sessie omhoog waren gekomen. Als gevolg daarvan heb ik (zonder het te weten) ook nog even het probleem opgelost van knarsentanden wat hij in de nacht tijdens de slaap altijd deed. Hij had daar zelf geen last van, maar zijn partner des te meer. Zijn partner was mij dan ook dubbel dankbaar na die 2e sessie. Die rookte namelijk ook niet.

Nu is het anderhalf jaar later. Ik krijg nog wel eens een mailtje. Hij rookt nog steeds niet. Voor mij was dit uiteraard een mooie ervaring. Mijn eerste klant die ik meteen van het roken en het tandenknarsen had afgeholpen. En achteraf was die 2e sessie voor het roken eigenlijk helemaal niet nodig geweest. Die heb ik daarom bij anderen klanten ook niet meer gedaan als het niet nodig was.

Wat een mooie en krachtige methode is dat toch, hypnose. En ik ben nog lang niet klaar met experimenteren. Ik wil mijn succespercentage minimaal naar de 90% toe brengen. Met de klant van vanochtend maak ik goede kans dat mijn succespercentage binnenkort weer stijgt. Volgende!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *