Driftbuien en Hypnose

Recent nam Pieter contact met mij op. Pieter is een leuke gezellige vijftiger en een zelfstandig ondernemer met een drukke baan en een groot netwerk. Hij heeft vanuit zijn dagelijkse werkzaamheden contact met heel veel mensen, waaronder ook bekende Nederlanders. Pieter begeleidt mensen in het omgaan met de media. Hij geeft mediatrainingen en staat ook regelmatig op seminars en andere grote bijeenkomsten. Hij is een echte expert op dat gebied en wordt regelmatig door grote bedrijven en organisaties ingehuurd. Pieter kan echter ook opeens zomaar heel erg agressief zijn. Die driftbuien zijn een groot probleem voor Pieter. Lees in dit bericht hoe dat is opgelost.

Drifbuien Controleren

Waar Pieter minder expert in was, was in “Anger Management”, ofwel controle houden over zijn eigen driftbuien. Gelukkig had hij dat alleen in specifieke omstandigheden, maar hij had hier wel veel last van. Pieter was in gewoon Nederlands af en toe best wel een driftig mannetje. Hij kon zomaar uit zijn slof schieten om helemaal niets. De mensen om hem heen schrikken dan echt van hem. En ook in zijn relatie gebeurde het wel eens dat Pieter zichzelf verloor en geen controle meer had over zijn eigen emoties. Gelukkig wist zijn partner hoe dit bij hem werkt, maar het geeft uiteraard wel wrijvingen. Zijn driftbuien waren hem (en anderen) een doorn in het oog.

En dat Pieter hier geen controle over had is ook niet zo gek. Emoties komen namelijk veelal voort uit onbewuste signalen of triggers. De oorzaak daarvan kan bijvoorbeeld in een recent of een ver verleden liggen. Een slechte ervaring of een opmerking van iemand die belangrijk voor je is. Maar ook pestgedrag vroeger op school, je vader of moeder die je maar niet wil begrijpen of andere onverwerkte ervaringen zoals ongelukken of het verlies van dierbaren kan hier een rol  spelen. Driftbuien zijn dan zó geboren. Om helemaal niets kon Pieter letterlijk ontploffen. En het maakte hem dan echt niet uit of dat in een privé omgeving was of midden op straat met tientallen mensen eromheen.

Uiteindelijk maakt het niet zoveel uit wat de oorzaak van je probleem is en of je dit wel of niet bewust weet, want onder hypnose komt dit altijd gewoon helemaal voor elkaar. Bijna alle gedrag kun je via hypnose beïnvloeden en veranderen. Dus ook dit gedrag, deze driftbuien van Pieter waren prima met hypnose aan te pakken.

Emoties De Baas Zijn

Probeer jij maar eens een plotselinge emotie of driftbuien tegen te houden, nog voordat deze emotie er is. Dat is bijna onmogelijk. Het enige wat je dan achteraf nog kunt doen is spijt hebben en excuses aanbieden. En inderdaad, Pieter HAD hier last van, want ik krijg net de volgende reactie van hem binnen:

“Ik ben in de eerste weken na de sessie slechts één keer bijna boos geworden, maar er waren tientallen voorvallen waar ik vroeger meteen uitgevallen zou zijn. Het is net of ik het nu niet meer kan of dat ik gewoon niet meer weet hoe het moet. Alsof er een rem op zit. Ik voel me ook veel rustiger en nog meer ontspannen dan ik de laatste maand was. Het heeft dus een groot effect lijkt me.”

Ook de partner van Pieter ziet de positieve veranderingen in zijn gedrag en heeft dit inmiddels ook naar mij toe bevestigd.

Pieter en zijn partner zijn dus tevreden. En dat al na slechts één sessie. Hij wil wel nog een keer terugkomen voor een ander probleem. Uiteraard neem ik dan dat kleine beetje resterende boosheid ook nog even weg, want het leven is zoveel aangenamer als je zonder negatieve emoties kunt genieten van al het moois om je heen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *