Hypnosehuisamsterdam.nl hooikoorts

Hooikoorts Stopt Met Hypnose

Hooikoorts Definitief Weg Met Hypnose

Vandaag heb ik weer een hooikoorts dag. Niet dat ik er zelf last van heb, maar dat hooikoorts patiënten op mijn pad komen. Niet verwonderlijk, want de afgelopen weken is het weer aanzienlijk verbeterd en dus ook aanzienlijk verslechterd voor hooikoorts patiënten. Gelukkig kan ik ze in één sessie van hun ellende afhelpen. Voor de rest van hun leven.

Zodra het zonnetje schijnt en de temperatuur omhoog gaat, gaat het gras groeien en bloeien en vliegen de pollen weer in de lucht. En dan is het nu ook nog eens hooitijd bij de boeren. Die heerlijke geuren van pas gemaaid gras als je door de landerijen fietst of rijdt. Maar het genieten hiervan is niet voor iedereen weggelegd helaas.

Slechts Eén Sessie Is Voldoende
De dag begon vandaag goed. Ik kreeg namelijk een email van Hans, een klant die ik een paar maanden geleden, begin mei van dit jaar al in één sessie van zijn hooikoorts heb afgeholpen. Hans had net zoals de meeste hooikoorts patiënten maar één sessie nodig om van een probleem af te komen waar hij al 15 jaar mee rondliep. Over hem heb ik al eerder dit blogbericht geschreven.

Nu zijn we 2,5 maand verder en Hans stuurt mij de volgende email:

“Ik wilde je nog even laten weten dat ik een heerlijke vakantie achter de rug heb en veel in het pas gemaaide gras heb gezeten en in tegenstelling tot de afgelopen jaren geen last heb gehad van hooikoorts, dus ik ben nog steeds erg blij !”

Dit is natuurlijk geweldig om te horen voor mij als therapeut. Hier doe ik het immers voor. Eén sessie van slechts 2 uur heeft deze man voor zijn hele leven bevrijd van hooikoorts. En reken maar dat hij daardoor veel meer van zijn vakantie geniet dat menig ander voor wie dit normaal is.

En Soms In Twee Sessies
Dat het niet altijd in één keer lukt, bewijst Niels. Niels kwam een maand geleden naar me toe. Hij had zware last van hooikoorts. Door de telefoon hoorde ik hem al hoesten en proesten. Niels gelooft eigenlijk niet dat hooikoorts gedrag is en hij gelooft ook niet dat hij daardoor met hypnose eraf kan komen. Maar Niels heeft vanaf zijn 12e jaar al hooikoorts en elk jaar wordt het erger en erger. Hij heeft inmiddels al van alles geprobeerd. Alle medicijnen die er zijn, heeft hij zonder enig resultaat uitgeprobeerd. Alternatieve therapieën heeft hij ook al gedaan en nu wilde hij dan eindelijk de stap wel zetten naar hypnose.

Niels zat vorige maand voor een eerste sessie in mijn gemakkelijke hypnosestoel. Niels is een zeer intelligente jonge vent van 24 jaar, die precies weet hoe het lichaam werkt en vanuit zijn studie en achtergrond heilig gelooft in biologische processen en in chemische reacties als oorzaak en oplossing voor diverse kwalen. Alleen werkten die biologische processen en chemische reacties in zijn geval tot nu toe minder dan hij hoopte.

Niels kon zich goed ontspannen en ging snel in een diepe trance. Voor mij was deze sessie succesvol, maar ik vind wel dat je het succes pas kunt vieren als het na een tijdje wordt bevestigd. Na een aantal weken kreeg ik daarom bericht van Niels. De sessie had inderdaad goed geholpen en hij was voor zeker 70% verlost van de symptomen waar hij tot dan toe zoveel last van had gehad. Maar het was dus nog niet helemaal opgelost. Vooral zijn neus en mond waren nog niet zoals hij had gehoopt. Voor mij een grote tegenvaller, maar voor Niels een eye opener. Wat hem in die eerste sessie waarschijnlijk heeft tegengehouden is het feit dat hij eigenlijk niet geloofde dat hooikoorts, net als veel andere allergieën, gewoon gedrag is. En alle gedrag kan met hypnose worden aangepast.

Ik kan nu helaas niet meer zeggen dat hooikoorts altijd in slechts één sessie op te lossen is met hypnose. Vanaf nu moet ik zeggen dat dat zo is bij de meeste mensen.

Niels is vandaag voor een tweede sessie langs geweest. Hij ging nog dieper in trance dan de vorige keer. Ook bleek dat hij dit keer minder sceptisch was over hypnose dan de eerste keer. Dat is niet zo verwonderlijk, want hij heeft zelfs een boottocht met zijn vrienden kunnen maken over de Amsterdamse grachten op een mooie zomerdag. Daar had hij vorig jaar alleen maar van kunnen dromen, thuis binnen op de bank, met de airco aan. En het feit dat hij nu zelf heeft gemerkt dat zijn lichaam zo sterk reageert op de eerste sessie, gaat hem alleen maar helpen om dit keer wel volledig van zijn probleem af te komen.

Niels is al heel blij met het positieve effect tot nu toe, maar ik wil uiteraard dat hij helemaal geen last meer heeft. En dat is zeer waarschijnlijk met de sessie van vandaag gelukt. Niels houdt mij ook nu weer op de hoogte van zijn ontwikkelingen. Na zijn vakantie zal hij mij weer contacten. Ik weet zeker dat hij de beste vakantie krijgt sinds jaren, waarin hij eindelijk al die dingen kan doen die iedere jonge vent van 24 doet, ook in de zomer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *