Hypnosehuisamsterdam.nl Confusius

Confusius En Hypnose

Wijze woorden van een wijs man

Confusius (551 – 479 voor Christus) was een wijsgeer, denker en sociaal filosoof uit China. Zijn gedachtengoed wordt tegenwoordig nog steeds gedeeld over de hele wereld. Zijn wijsheden vind je overal terug.

“Er ligt zo’n rijkdom in de mens verborgen, waarom beginnen we niet met graven?”

Met hypnose vind je vaak direct al een kostbare schat.

Dit is één van die wijze uitspraken. Het lijkt wel of Confusius hier praat over hypnose en hypnotherapie, maar omdat hij uit China komt, kan hij net zo goed doelen op meditatie.

Je onbewuste weet inderdaad veel meer dan jij bewust weet. Het lijkt wel alsof je onbewuste alle kennis heeft die de mensheid heeft opgebouwd in al die jaren evolutie. Zonder dat je weet hoe, kan jouw onbewuste je helpen om de juiste besluiten te nemen en hierdoor een pad te volgen waar je gelukkig in wordt. Ook is je onbewuste in staat om allerlei ziekten te genezen, gedrag te veranderen, ongewenste gewoonten om te zetten in gewenste gewoonten etc.

Hypnosehuisamsterdam.nl Emile CouéEmile Coué (1857 – 1926) was een Frans psycholoog en apotheker. Hij heeft gewerkt aan een methode van zelfverbetering door autosuggestie. Tegenwoordig noemen we dat zelfhypnose. Een uitspraak van Emile Coué luidt:

“Het is niet de wil maar de verbeeldingskracht, die de drijfveer is van ons handelen”.

En ook die uitspraak is volledig toepasbaar op hypnose. Mensen die goed zijn in verbeelden, die gemakkelijk kunnen visualiseren, die veel dromen, kunnen heel gemakkelijk met hypnose gedrag veranderen. En sommige mensen komen daar heel ver mee. Topsporters bijvoorbeeld “zien” vooraf aan een wedstrijd hoe die wedstrijd verloopt. Zij zien een perfecte uitvoering, houding en resultaat. Door dit vooraf te visualiseren, zijn zij bezig met zelfhypnose. En dat geeft ze weer een extra voorsprong op de concurrentie.

En het mooie is dat die verbeeldingskracht geleerd kan worden. Dus ook mensen die dit niet van nature in zich hebben, kunnen door dit te oefenen makkelijk in hypnose gaan en door zichzelf suggesties te geven, of doelen te visualiseren, deze doelen ook halen.

Confusius en Coué zagen dit blijkbaar eeuwen geleden al in. Nu jij nog.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *