Hypnosehuisamsterdam.nl stoppen met roken

Ik Wil Stoppen Met Roken

Stoppen met Roken via de Huisarts

Laatst zat ik bij mijn huisarts in de wachtruimte. Daar kwam ik een stoppen-met-roken folder tegen van de site ikkanstoppen.nl. “Gemotiveerde stoppers raadplegen hun dokter” staat op de voorzijde van deze folder.

“Als je serieus wilt stoppen met roken, is het aan te raden om samen met je dokter gericht op zoek te gaan naar een, bij jou passende, methode om je kans van slagen te vergroten”.

Ik ben het daar helemaal mee eens. Helaas denken de meeste dokters dan echter niet aan hypnose, omdat ze meestal helemaal niet weten dat je met hypnose binnen één tot drie sessies definitief en voor altijd van het roken af kunt komen. Nee, dokters schrijven dan het liefst meteen pilletjes voor die de drang naar nicotine moet verminderen en die de bijverschijnselen moet verzachten. Bij sommige mensen werkt dat goed of redelijk, bij anderen niet of nauwelijks.

Mjn grootste probleem is echter dat je via de huisarts allemaal chemicaliën in je lichaam stopt. De meeste mensen die bij mij langskomen, zijn al een aantal keer bij hun huisarts geweest en hebben meerdere soorten medicijnen geprobeerd. Ze slikken dat dan maandenlang, maar blijven gewoon die behoefte aan een sigaret voelen, tot ze er weer één opsteken. Dit komt uiteraard omdat de trigger van de behoefte aan een sigaret in je onbewuste niet wordt weggehaald. De aanleiding voor jou om een sigaret te nemen kan veelvuldig zijn. Sommige mensen zijn volledig geconditioneerd. Zij steken op vaste momenten altijd een sigaret op, zonder hierover na te denken. Na het eten, na de sex, in de bar etc. Zij zijn volledig geconditioneerd en het roken is gedrag geworden. En hypnose is nu bij uitstek geschikt om gedrag te veranderen.

Vervolgens probeert de folder je te overtuigen dat het echt beter is te stoppen met roken.

Het veroorzaakt namelijk diverse soorten kanker, kortademigheid, hartaandoeningen en verstopte aderen. Maar het geeft ook een slechte adem, slechte uitgedroogde huid en gele tanden. Het heeft zelfs een negatief effect op je sexleven”.

En als we iets niet willen, dan is het dat laatste wel. De mensen die willen stoppen met roken weten dit natuurlijk allang. Dit gaat ze echt niet over de streep halen. Daar is meer voor nodig. Meer emotie. Mensen leren en veranderen door twee dingen: straf en beloning. Geef iemand straf en hij doet het minder vaak. Beloon iemand en hij doet het vaker. Het nadeel van een sigaret is nu dat het zowel een beloning geeft (een heerlijk relaxed gevoel) als een straf (de kanker ontwikkelt zich en jij hebt dat niet eens in de gaten). Tijdens een hypnose werk ik ook met beloning en straf. Maar dan op emotioneel niveau. En die beloning en straf is 100 keer meer effectief dan de kennis dat het beter is voor je gezondheid. Je onbewuste doet de rest.

Na al deze open deuren, gaat de folder serieus verder.

“Het menselijk lichaam heeft het unieke vermogen zich te herstellen.”

Hier ben ik het helemaal mee eens. Ik zie het aan al die mensen die bij mij als roker binnen komen en als niet roker weer naar huis gaan. Het is echt ongelooflijk hoe mensen na een paar sessies van een uur kunnen veranderen. Ik krijg regelmatig maanden later nog sms-jes of mailtjes waarin ze aangeven dat ze nog steeds niet roken en wat ze nu allemaal doen wat ze vroeger niet konden.

En begrijp me goed, ik juich echt alle initiatieven toe die ervoor zorgen dat mensen stoppen met roken. Het liefste heb ik dat ze niet eens beginnen met roken. Alleen ben ik geen voorstander van het tot je nemen van medicijnen als de kracht van je geest het trucje veel beter kan doen met veel sneller en veel beter resultaat.

Het wordt tijd dat huisartsen dat ook eens gaan onderkennen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *