hypnosehuisamsterdam.nl lichaamstaal

Hypnose En Voedsel Allergie

Mensen met een voedselallergie worden meestal ziek van gewone voedingsmiddelen, zoals melk, pinda’s of bijvoorbeeld door het eten van een appel. De een krijgt dan last van buikklachten, de ander heeft meer last van huidaandoeningen of wordt bijvoorbeeld astmatisch. In deze bijdrage ga ik in op andere mogelijke oorzaken, want allergieën zijn vaak goed te genezen met hypnose.

Voedselallergie en -overgevoeligheid

Voedselallergie is iets anders dan voedselovergevoeligheid. Allergische reacties treden meestal snel op en kunnen dan ook meteen heel erg heftig zijn. Voedselovergevoeligheid is meestal niet allergisch.

Bij een voedselallergie is altijd sprake van een voedingsbestanddeel dat een reactie van het immuunsysteem veroorzaakt. Alle niet-allergische voedselovergevoeligheden, zoals een voedsel intolerantie, hebben een andere oorzaak. Reacties kunnen dan soms pas na 24 uur of zelfs na 48 uur omhoog komen. De relatie tussen de klacht en de voeding wordt daardoor vaak niet direct gelegd.

Hypnose als oplossing voor allergieën

Maar ongeacht of je een voedselallergie of een voedselovergevoeligheid hebt, via hypnose kan dit vaak heel eenvoudig en zeer effectief worden opgelost. Het is eigenlijk ook heel eenvoudig. Zowel de allergie als de overgevoeligheid zijn namelijk een vorm van gedrag.

Gedrag is namelijk een reactie op een externe stimulus. De externe stimulus is in dit geval het voedsel dat je tot je neemt. Het gedrag is eigenlijk de reactie die jouw brein hierop activeert in je lichaam. Waarom het brein bij de één wel en bij de ander geen lichamelijke reacties ontwikkelt op voeding, is niet helemaal duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat ervaringen, emoties, angsten en ook opmerkingen van derden meespelen. Bijvoorbeeld: “Oh, maar dan heb jij waarschijnlijk gewoon een voedselallergie…”. Zo’n suggestie kan onbewust leiden tot de ontwikkeling van… inderdaad… een voedselallergie. Terwijl je die daarvoor helemaal nog niet had. Suggesties zijn dus van grote invloed op de menselijke geest.

Deze menselijke geest reageert dan zomaar anders dan bij anderen. Op die manier ontwikkelt het een allergie die daarvoor nog nooit aanwezig was.

En omdat we met hypnose op een gemakkelijke manier in contact komen met het onbewuste (dat voor 98% het gedrag dat we vertonen initieert en activeert), is het voor een hypnotherapeut heel gemakkelijk om dat onbewuste de opdracht te geven om vanaf dat moment niet meer gedrag X (de allergie), maar gedrag Y (het gewenste gedrag) te vertonen.

Herprogrammeren

Ons onbewuste gedraagt zich gelukkig als een computer. Als het computer programmaatje dat de allergie altijd activeerde eenmaal opnieuw is geherprogrammeerd, dan voert het onbewuste vanaf dat moment altijd dat vernieuwde programma uit, zodra die externe stimulus (de voeding) weer binnenkomt.

En je allergie is dan voor de rest van je leven verdwenen. Zonder dure medicijnen, zonder kunstmatige chemische stoffen in je lijf, zonder dure huisarts- en ziekenhuisbezoeken, maar gewoon door de kracht van je eigen onbewuste en een beetje hulp van een hypnotherapeut

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *