Hypnosehuisamsterdam elektronische sigaret

E-sigaret Of Hypnose?

De elektronische sigaret (ofwel e-sigaret) is één van de middelen die de pharmaceutische industrie heeft ontwikkeld om mensen te “helpen met stoppen met roken”. Althans, dat beweren ze. Maar is dat nou wel écht zo? Helpt dat ding je werkelijk van het roken af? Of zorgt het alleen maar voor meer schadelijke stoffen in je lichaam?

Elektronische Sigaret: Net Zo Effectief Als Nicotinepleisters

In een bericht op nu.nl (zie onderstaande link) wordt aangegeven dat uit onderzoek blijkt dat mensen die gebruik zouden maken van de e-sigaret net zo effectief zijn in het stoppen met roken als bij het gebruik van een nicotine pleister. Dat klinkt natuurlijk positief. Maar wat als de nicotine pleister ook niet werkt? Dan werkt de e-sigaret dus net zo slecht. En inderdaad, zo blijkt het ook te zijn.

Het aangehaalde onderzoek zegt verder dat gebruikers van de e-sigaret die later toch weer gewoon terugvallen op het roken van gewone sigaretten, over het algemeen minder sigaretten roken dan ex-gebruikers van nicotinepleisters die ook weer opnieuw zijn gaan roken. Al met al nog steeds geen reclame, zowel niet voor de e-sigaret als voor de nicotinepleister. Want dat heeft een studie van de Auckland Universiteit in Nieuw-Zeeland dus wel aangetoond. Met deze uitslag lijkt het dus dat een e-sigaret meer effect heeft dan een nicotine pleister: Want óf je stopt helemaal met roken, óf je valt weer terug naar het rookgedrag, maar je rookt dan wel minder sigaretten per dag.

Het leukste van dit hele onderzoek komt nog:

De proefpersonen waren enthousiaster over de e-sigaretten dan over de nicotinepleisters. In plaats van de nicotinepleisters zouden zij hun familie en vrienden dan ook eerder de e-sigaret aanraden.

Roken Is Gedrag
Als hypnotherapeut vind ik dat niet zo verwonderlijk. Roken is namelijk geen verslaving, maar gewoon aangeleerd gedrag. En de e-sigaret zorgt ervoor dat je gewoon door kunt gaan met dat gedrag, namelijk het opsteken van een (e-)sigaret. Je wordt dus niet geconfronteerd met het mislukken van je missie. Je mag gewoon door blijven roken. En dat voelt nu eenmaal prettig aan. Je hebt het namelijk niet eens door.

De e-sigaret bevredigt de behoefte van de gebruiker, omdat de gebruiker een (nep) sigaret in de handen neemt en ook tussen de lippen voelt. Dit zorgt voor een bevredigender gevoel van wat je mist dan alleen een pleister in de nek. Je houdt jezelf voor de gek. En de farmaceutische industrie en de makers van e-sigaretten houden echt iedereen voor de gek. Toch raar dat mensen altijd eerst dit soort middelen proberen en hier veel geld aan besteden, terwijl één hypnose sessie al voldoende is om voor altijd van het roken af te komen.

Wat veel mensen niet weten, is dat nicotine na drie tot vier dagen volledig uit je bloed is verdwenen. Na een week is je lichaam volledig gewend aan het niet meer hebben van nicotine in het bloed. De “verslaving” aan nicotine is dan dus ook verdwenen. Wat rest is de “macht der gewoonte”. Omdat je altijd je sigaret pakt na het eten, of als het gezellig is, doe je dat ook als je gestopt bent gewoon uit gewoonte. Het voelt dan als een verslaving, maar dat is het niet. Het is gewoon de macht van de gewoonte. Zowel met de e-sigaret als met nicotine pleisters wordt juist het nicotine gehalte in je bloed op een hoger niveau gebracht, waardoor het verslavingseffect alleen maar wordt ondersteund! En dat vertellen ze je natuurlijk niet in hun marketing praatjes.

Het voordeel van de e-sigaret is dat deze niet echt brandt, het laat geen rook achter waar je anderen mee lastig valt en het kent geen schadelijk teer en koolmonoxide dat een sigaret wel in het lichaam achterlaat. En je kunt ook nog eens kiezen om gewoon een bepaalde hoeveelheid nicotine tot je te nemen. Het enige voordeel is dus dat je geen teer en koolmonoxide meer tot je neemt. Of één van die andere vele gifstoffen die vrijkomen bij het verbranden van tabak. Het nadeel is dat de sigaret is dat het veel geld kost en dat je niet van je nicotine verslaving afkomt. Die nicotine blijf je dus ook gewoon kopen. De farmaceutische industrie vaart er wel bij. Of zou het de tabaksindustrie zijn die achter dit “redelijk” alternatief zit? En inmiddels is duidelijk geworden dat de e-sigaret allemaal andere soorten chemicaliën in je lichaam achterlaat.

De Resultaten
Aan het onderzoek deden 657 personen mee die wilden stoppen met roken. Na zes maanden was het slechts 37 mensen gelukt om volledig te stoppen. Dit is maar een schamele 5,6%  van de hele testgroep! Ongelooflijk dat dit nog zoveel publiciteit krijgt. Puur en alleen op motivatie zelf, slagen rond de jaarwisseling al meer mensen erin om te stoppen met roken!

De nicotinepleister laat zelfs een nog lager slagingspercentage zien. Mijn conclusie zou dus zijn dat zowel de nicotine pleister als de e-sigaret niets doen voor mensen die willen stoppen met roken. Het kost alleen veel geld en levert veel frustratie op.

85% Slaagt Met Hypnose
Wat in mijn eigen praktijk wel goed blijkt te werken, is met hypnose via het onbewuste het aangeleerde gedrag van het sigaretten roken stopzetten of gewoon weer “afleren”. In mijn praktijk heb ik daar op dit moment een slagingspercentage mee van 80% na slechts één sessie en 85% na twee sessies. En dat percentage groeit gestaag door. Mijn doel is 95% slagingskans na twee sessies. Dat gaat mij in 2014 zeker lukken, want de laatste rokers die ik heb gehad zijn ALLEMAAL in één sessie van het roken afgeholpen. Ik heb dus blijkbaar nog last van mijn “opstart” mislukkingen, die mijn algemene slagingspercentage naar beneden trekt.

Kijk en als je dan 250 euro per maand bespaart bij het roken van een pakje per dag, dan weet ik wel hoeveel mij dat waard is voor de rest van mijn leven. En de gezondheid die ik erbij terug krijg is ook nog eens onbetaalbaar!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *