Hypnosehuisamsterdam.nl vliegangst

Vliegangst Verdwijnt Met Hypnose

Vliegangst Weg Na Hypnose Sessie

Vorige week stond op nu.nl het volgende bericht over een 12 jarige jongen die anderhalf jaar lang niet terug durfde te vliegen van vakantie naar huis. En in die anderhalf jaar hebben zijn ouders maar liefst 50.000 euro besteed aan een oplossing om hun zoon veilig thuis te krijgen. Lees hier het originele bericht en ook hoe je met hypnose in een uur van vliegangst af kunt komen. En dat kost bij de meeste hypnotherapeuten minder dan 50.000 euro.

Vliegangst Is Geen Pretje
Mensen met vliegangst. Heel vervelend in deze tijd vol mogelijkheden om de hele wereld te zien door (goedkoop) te vliegen. Ik ben zelf een keer getuige geweest van iemand met vliegangst tijdens een vlucht. En dat was voor deze persoon geen pretje. Tijdens het opstijgen en landen stierf deze dame letterlijk 1000 doden, zo angstig was zij. Ik had geen idee wat vliegangst was en vond het altijd maar een beetje flauwekul. Maar nu weet ik beter. Sommige mensen weten precies waar hun vliegangst vandaan komt, anderen hebben geen idee. Maar ze hebben wel allemaal in meer of mindere mate last van angst bij het vliegen.

Voor sommige mensen gaat het zelfs zover dat ze met geen mogelijkheid het vliegtuig in te krijgen zijn. Ze peinzen er niet over om een vliegvakantie te boeken. Ze gaan liever met de auto, de bus of de trein of gewoon helemaal niet op vakantie. Zo is het alom bekend dat bijvoorbeeld de oud Ajax voetbalspeler Dennis Bergkamp, nooit met het vliegtuig meeging naar uitwedstrijden.

Hoe Werkt Vliegangst?
Als je een slechte ervaring hebt gehad tijdens een vlucht, bijvoorbeeld een noodlanding, of veel turbulentie, dan kan het zijn dat op dat moment in je onbewuste een emotie werd gekoppeld aan de activiteit “vliegen”. Die emotie is dan meestal een heftige angst. Elke keer als je daaraan wordt herinnerd, wordt ook deze angst geactiveerd. Wat het onbewuste hier eigenlijk mee doet, is jou beschermen. Dat is het enige doel van je onbewuste. Immers, de vorige keer dat je vloog was je in gevaar en je onbewuste heeft maar één doel: overleven. Om te overleven is het dus het beste om die ervaring uit de weg te gaan. En dus krijg je angstgevoelens als je alleen al denkt aan een vlucht naar het buitenland. En omdat de emotie het altijd wint van de ratio, weiger je mee te gaan of heb je het heel zwaar tijdens de vlucht.

Hoe Ontstaat Vliegangst Zonder Negatieve Ervaring?
Je onbewuste kan op dezelfde manier reageren als je niet zelf een dergelijke ervaring hebt opgedaan. Bijvoorbeeld tijdens een verhaal van anderen over turbulentie. Of door het zien van beelden van een vliegtuig crash op de tv. Op dat moment interpreteert het onbewuste vliegen als iets “gevaarlijks”. Het onbewuste is dan in staat om ook op dat moment die angst emotie te koppelen aan het fenomeen vliegen en vliegtuigen. Vooral bij het zien van beelden van rampen is dit heel snel gebeurt.

Hoe Los Je Vliegangst Op?
Het beste wat je kunt doen is in gedachten leuke dingen doen. Denk bijvoorbeeld terug aan een mooie ervaring die je hebt gehad met mensen die je lief hebt. Doe je ogen dicht en ga in gedachten terug naar die mooie ervaring. Probeer deze ervaring zo goed mogelijk in te vullen, de kleuren, de geluiden, de beelden, de stemmen, de personen. Stel jezelf vragen over wat er precies gebeurde en wie precies wat deed. Door je bewust bezig te houden met een prettige ervaring, geef je je brein weinig tijd om te focussen op de negatieve emotie van het vliegen. Maar het beste is uiteraard ervoor te zorgen dat de negatieve emotie wordt losgekoppeld van het vliegen. Daarvoor ga je naar een hypnotherapeut.

Onder hypnose maak ik dan contact met jouw onbewuste. En eigenlijk komt het erop neer dat ik in het onbewuste, door het toepassen van bepaalde techniekjes, de onprettige ervaring of de onprettige emotie die aan het vliegen is gekoppeld, wegneem en hier een prettige en ontspannen emotie aan vast koppel.

Vanaf dat moment voel je je rustig en ontspannen als je aan vliegen denkt of als je in een vliegtuig stapt. En dat hoeft niet langer te duren dan één sessie bij een goede hypnotherapeut. Dus met een klein uurtje kan ook jouw vliegangst voor altijd verdwenen zijn. En daar hoef je dan gelukkig geen 50.000 euro aan te besteden. Het mag uiteraard wel, in de vorm van een fooitje.

Prettige vakantie.

Klik hier voor het bericht dat op nu.nl over vliegangst is verschenen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *