Hypnosehuisamsterdam.nl hooikoorts

Eczeem en Hypnose

Eczeem en Dermititus Oplossen met Hypnose

Eczeem heeft ook een moeilijke naam: “contact dermatitis”. En bij eczeem spreek je al snel van een “allergie”. In het algemeen werkt een allergie als volgt: Het afweersysteem komt in contact met een bepaalde stof (het allergeen) en ontwikkelt hiertegen een reactie. Bij een herhaald contact reageert het overgevoelige immuunsysteem daarna met een ontstekingsreactie. Mensen kunnen soms vele jaren in contact komen met een bepaalde stof en dan plotseling een contactallergie ontwikkelen. Sommige mensen hebben hier meer aanleg voor dan anderen. Met hypnose bereiken we goede resultaten in de behandeling hiervan.

Allergenen en Medicijnen

Veel voorkomende allergenen zijn bijvoorbeeld nikkel of chroom, maar ook geurstoffen of smaakstoffen, conserveermiddelen of bijvoorbeeld haarverf kunnen een allergie en een eczeem ontwikkelen. Ga je met eczeem naar de huisarts, dan krijg je meestal een zalfje met hormonen. En als die niet werkt, dan krijg je weer een ander zalfje, met andere hormonen. Deze zijn vaak sterker, maar kennen ook weer meer bijeffecten. Bij eczeem zijn het meestal corticosteroïden. Bij veelvuldig gebruik kunnen die blijvende schade aanbrengen aan de huid en ze veroorzaken ook regelmatig veel andere bijwerkingen. De eczeem gaat dan over in iets wat niet meer behandelbaar is.

Schoenenallergie

Bijgaand een link naar een verhaal op nu.nl. Het betreft een specifieke vorm van eczeem, namelijk het gevolg van een schoenenallergie. Een Britse vrouw met een schoenenallergie kreeg al 20 jaar een uitkering voor gehandicapten van 130 euro per week, omdat zij geen schoenen meer kan dragen. Haar voeten zetten dan onmiddellijk op en krijgen blaren en bulten. Duidelijk een vorm van een huidallergie. Waarschijnlijk heeft deze dame ook al menig huisartsbezoek gedaan, is ze vaker doorverwezen naar huidartsen en andere specialisten en ik durf bijna zeker te stellen dat ze ook al heel veel medicijnen en zalfjes heeft uitgeprobeerd. Als we al die kosten bij elkaar optellen en ik doe dat alleen even voor de uitkering die ze al 20 jaar ontvangt, dan heeft dit de belastingbetaler al 135.000 euro gekost.

De Kracht van Hypnose

Had haar huisarts meer geweten over de kracht van hypnose, dan was ze wellicht in het begin van dit traject doorverwezen naar een hypnotherapeut. Bij een allergie of bij eczeem gaat deze in contact met het onbewuste en zorgt ervoor dat het onbewuste niet meer op de allergeen reageert zoals het altijd deed, maar precies zoals het vanaf nu gewenst is om te reageren. Met andere woorden, het onbewuste brein wordt geherprogrammeerd, waardoor de allergie of het eczeem niet meer opsteekt en deze dame in kwestie gewoon de stoute schoenen weer aan kan trekken om werk te zoeken. Ze bespaart zichzelf veel frustratie en de maatschappij veel kosten.

Waarschijnlijk was de allergie in 1 of 2 sessies verholpen geweest. Na een paar weken is het eczeem dan volledig verdwenen. Net zoals bij al die mensen die ik inmiddels met een allergie heb behandeld. Tot nu toe is daar niet meer dan één sessie voor nodig geweest. Hypnose is dus zo gek (of liever gezegd, zo duur) nog niet. Klik hieronder voor de link naar het nieuwsitem op nu.nl:

https://www.nu.nl/opmerkelijk/3610372/vrouw-al-twintig-jaar-werkloos-schoenenallergie.html

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *