Hypnosehuisamsterdam.nl pijnbestrijding

Pijn Stoppen Met Hypnose

Onder Hypnose Leren Je Pijn Te Controleren

Pijn verminderen en pijn uitschakelen. Ja het kan en ja, het werkt echt fantastisch. Pijn en hypnose gaan namelijk prima samen. Dure pijnstillers zijn absoluut niet nodig om het gevoel op een pijnplek te verminderen of helemaal te laten verdwijnen. De kracht van het onbewuste kan dat zelf prima doen. Ik had nog geen ervaring met pijn patiënten, totdat ik hoorde dat een oud collega van mij met vreselijke pijnen thuis zat. Dus ik heb haar gebeld.

Pijn Verdoven Onder Hypnose
“Wat zou je ervan vinden als ik met hypnose de pijn bij je ga wegnemen”, vroeg ik haar. Tot mijn verrassing was ze in eerste instantie zeer sceptisch en afwijzend.

“Nee hoor, daar geloof ik niet in en ik vind het maar niets om in hypnose te gaan. Ik vind dat eng en dat doe ik dus niet.” Toen ik haar uitlegde wat hypnose nu eigenlijk is en vooral wat het niet is (want ze had een heel vreemd beeld van hypnose in haar hoofd), had ik haar gelukkig toch aan het twijfelen gebracht. Een dag later belde ze me op dat ze het graag wilde proberen.

Dat was niet zo verwonderlijk, want ze heeft een flinke ontsteking aan de pezen van haar elleboog en pols. Beide doen heel veel pijn. Zoveel zelfs, dat ze van de pijn niet meer kan slapen. Als ze ligt voelt ze de pijn, als ze zit voelt ze de pijn en als ze loopt voelt ze de pijn. Haar hele arm zat in een ondersteunende brace, zodat ze geen enkele beweging meer kan maken met haar onderarm. Ze slaapt nog maar een paar uurtjes per nacht en zelfs dat is al lastig.

Gisteren zat ik bij haar op de bank. Na een korte uitleg van wat ik ga doen en een paar kleine testjes was ze zover. Ze kon zich goed ontspannen en werkte prima mee aan alle mogelijkheden die er zijn om pijn te verdoven, te laten verdwijnen, te verplaatsen of helemaal uit te schakelen. Voor mij was dit natuurlijk een fantastische gelegenheid om de diverse technieken die er zijn om in hypnose pijn weg te nemen, uit te proberen. De ene methode deed helemaal niets voor haar, terwijl de andere methode werkte prima.

De pijn ging op een schaal van 1 tot 10 eerst van een dikke 8 naar een 6 en toen op mijn commando weer terug naar een 8. Het is altijd goed om iemand te laten voelen dat ze zelf de controle hebben over het pijnniveau dat ze voelen. Daarna vroeg ik haar het niveau terug te brengen naar een 5 en een 4 en weer terug naar een 8. Toen naar een 3 en zelfs een 2. Lager dan een 2 kreeg ik het op dat moment niet. Ik begreep toen nog niet helemaal waarom. Ik zou toch in staat moeten zijn om de pijn helemaal uit te schakelen?

Achteraf bleek echter dat ze niet twee, maar drie pijnpunten had. De punten waar ik van wist en waar ik mijn focus op had gelegd tijdens de hypnose, waren helemaal gevoelloos geworden. Ook na de hypnose. De waarde 2 gaf ze omdat ze het derde pijnpunt nog wel licht voelde. En ja, daar wist ik het bestaan niet eens van.

In het nagesprek werd mij alles duidelijk: ik was te specifiek geweest. Alle pijn die ik benoemde werd inderdaad verdoofd en de pijn waarvan ik niet wist dat die er was, bleef nog een beetje aanwezig. Al was ook dat aanzienlijk minder gevoelig dan voor de hypnose. Voor mij was het een leuk experiment en ik heb veel bijgeleerd. Volgende keer ga ik in wat algemener termen aan de slag als ik mensen met pijn ga behandelen.

Ik kreeg vanochtend trouwens een mailtje van haar: “Ik heb voor het eerst in tijden aan één stuk geslapen van 21.30 uur tot 7.30 uur. Ik weet niet wat me overkomt. En de pijn is nog steeds aanzienlijk minder. Enorm bedankt!”

Kijk, een tevreden klant. Daar doe ik het allemaal voor!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *