hypnosehuisamsterdam Minister Edith Schippers

Minister Edith Schippers Gelooft Het Niet

Minister Edith Schippers: Hoe Een Minister (Wordt) Beïnvloed

Dat de Minister van Volksgezondheid Edith Schippers niet helemaal zuiver op de graad is, zou je af kunnen leiden uit een korte video boodschap die zij zelf de wereld in heeft gestuurd. Lees in deze bijdrage hoe een minister van de VVD openlijk de vrije keuze van Nederlanders als een kruisvaarder te lijf gaat. Het is echt ongekend!

Bedenkelijke Besluiten
Minister Edith Schippers heeft een aantal bedenkelijke besluiten op haar naam staan. Vanaf het begin van dit jaar is het bijvoorbeeld verboden om op de verpakking aan te geven voor welk doel het betreffende middel kan worden gebruikt. Dit geldt voor niet geregistreerde geneesmiddelen (lees niet chemische middelen afkomstig uit de farmaceutische industrie). Hieronder vallen bijna alle homeopatische middelen. Maar ook goede voedingssupplementen zoals vitamine c, multi vitaminen, of bijvoorbeeld cranberries die bij meer dan 30% van de gebruikers blaasproblemen oplossen. Ook op begeleidende kaartjes in de winkel, mag niet aangegeven worden waar het product voor dient. Dus als ik “vitamine C” zou verkopen, dan mag ik van minister Edith Schippers op het etiket niet meer zeggen “verhoogt de algemene weerstand”.

Voedingssupplementen En Homeopathie
Nu weet bij vitamine C gelukkig de hele wereld dat dit goed is voor de algemene weerstand. Maar weet de consument ook wat bijvoorbeeld L-glutamine doet? Of Glucosamine? Of al die andere homeopathische middelen die bij zoveel mensen zo uitstekend werk doen. Er zijn nog honderden voorbeelden te noemen van homeopathische en van gewone voedingssupplementen die vele mensen op een gezonde (niet chemische) wijze van hun problemen afhelpen. En al die mensen staan straks voor het schap in de winkel en zien door de bomen het bos niet meer. En dat is precies de bedoeling van minister Edith Schippers. De verdenking dat zij zwaar wordt beïnvloed door de krachtige lobby van de farmaceutische industrie, wordt alleen maar sterker door bijgaand filmpje, waarin zij samen met de “club tegen kwakzalverij” de strijd aangaat tegen alle niet officieel erkende therapieën en methoden om sneller, gemakkelijker en gezonder van kwalen af te komen. Het is echt ongehoord voor een Minister van Volksgezondheid.

Hypnotherapie
Ook hypnose en hypnotherapie vallen volgens de vereniging tegen kwakzalverij onder deze noemer. Het is allemaal “suggestie” en dus moet het allemaal verboden worden. En onze minister Edith Schippers werkt daar graag aan mee. Dit jaar is het voor therapeuten al moeilijker geworden om officieel erkend te worden. In plaats van 400 uur, moet je tegenwoordig aantoonbaar 800 uur aan officieel erkende studies hebben gedaan. Ook moet je tegenwoordig alles weten over bijvoorbeeld EHBO en over het menselijk lichaam. Als hypnotherapeut word ik geacht  dezelfde kennis van het menselijk lichaam te hebben als huisartsen en doctoren vanuit hun opleiding. En dat terwijl zij geen enkel idee hebben hoe het menselijk brein werkt. Ik heb hun nog nooit een hooikoorts in 2 uur zien genezen zonder chemische middelen. Ook met chemische middelen lukt ze dat niet trouwens. Ook weten ze niets van hoe je gedragsproblemen in een mum van tijd kunt veranderen. Minister Edith Schippers vindt dus dat zelfs als je met een eenvoudig gesprek in een stoel, direct onbewuste problemen oplost, je tóch alle Latijnse namen moet weten van elke spier, elke ader en elk bot in het menselijk lichaam. Over tegenwerken van therapeuten gesproken.

Mijn ervaring is dat waar de huisarts met zijn medicijnen problemen bij patiënten niet weet weg te nemen, deze mensen onder hypnose wel snel van hun kwaal af zijn. Mensen die al jarenlang aan medicijnen zitten tegen hooikoorts, mensen die al jarenlang aan diverse medicijnen zitten vanwege “angstneuroses” of andere fobieën, zij zijn allemaal binnen één of twee hypnose sessies voor de rest van hun leven verlost van hun probleem. Voor stoppen met roken adviseert de huisarts bijvoorbeeld een e-sigaret. Terwijl die door hun chemische samenstelling juist meer kapot maken. En het effect? Is bijna niet aanwezig. Bij hypnotherapie stopt 70% direct na de eerste sessie definitief met roken. Dat krijgt de farmaceutische industrie nog niet voor elkaar. Maar ja, wij weten weer niets over de botten en de spieren en de darmfunctie… Inderdaad, wij lossen gewoon het probleem op. En dat is niet dankzij minister Edith Schippers.

De farmaceutische industrie wil natuurlijk helemaal niets weten van hypnotherapie. Al die mensen die hun medicijnen opeens niet meer nodig hebben als ze bij een hypnotherapeut zijn geweest, het kost ze alleen maar veel geld. En dus hebben ze een sterke lobby opgezet om het tij definitief te keren. En de minister loopt met oogkleppen mee.

Minister Edith Schippers zal ook niet echt beter worden van alternatieve geneeswijzen, schat ik in. Tot zij zelf eindelijk eens via hypnose stopt met roken of van de hooikoorts wordt afgeholpen. Maar welke hypnotherapeut wil haar daar nu nog vanaf helpen?

Klik hier om het filmpje te bekijken dat Minister Edith Schippers gestuurd heeft aan de Vereniging tegen Kwakzalverij en verbaas je over de dame die bepaalt hoe Nederland gezond kan worden. Stem jij straks ook weer VVD?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *