Hypnosehuisamsterdam.nl stoppen met roken

Elektrische Sigaret Bedondert Iedereen

Elektrische Sigaret Helpt Niet

Vandaag staat er weer een leuk berichtje op nu.nl. Althans, leuk in de zin van: “hoe kan het nu toch zijn dat mensen zich spullen aan laten praten die net zoveel effect hebben op het stoppen met roken als het zonder hulpmiddelen stoppen met roken.” Want zowel nicotine pleisters als elektronische sigaretten voegen bijna niets toe aan het percentage dat vanuit eigen wil en vanuit eigen kracht weet te stoppen met roken.

Zonder hulpmiddel net zoveel kans

Het probleem is alleen dat deze mensen dénken dat de elektronische sigaret en de nicotine pleisters ze heeft geholpen. Ik heb in een eerder blogbericht al een wetenschappelijk onderzoek aangehaald, dat een grote groep mensen een jaar lang heeft gevolgd, die wilden stoppen met roken. Uit dat onderzoek bleek dat van de mensen die met nicotinepleisters hun poging hebben gedaan, na een half jaar slechts 5,6% daadwerkelijk is gestopt met roken. De elektrische sigaret geeft eenzelfde slagingspercentage te zien. Het is echt te triest voor woorden dat huisartsen dit als “hulpmiddel” zien.  Maar hoe kan het dan dat de perceptie van mensen zo totaal anders is. Dat iedereen met nicotinepleisters in de weer gaat of die ellendige elektronische sigaretten aanschaft, die ook nog eens heel erg prijzig zijn met al die navullingen die je nodig hebt. Om maar niet te spreken over de chemicaliën die je door die elektronische sigaret naar binnen haalt en wat die allemaal voor problemen in je lijf veroorzaken of of erger maken.

Volgens mij komt dat doordat die groep van 5,6% met hun vriendenkring praat over hun “succesvolle” manier om te stoppen. En ja, als die kennis van jou nu eindelijk is gestopt met dat hulpmiddel, dan zal het voor jou ook wel gaan werken, denken de meeste mensen. Dus die gaan ook aan de nicotine pleisters of aan de elektrische sigaret. Terwijl de statistieken toch heel duidelijk zijn: met beide middelen heb je niet veel meer kans om definitief te stoppen met roken dan als je het op 1 januari puur op wilskracht doet. Dan slaagt namelijk 4,9% na een half jaar. Maar hoe zit dat na een jaar? En hoeveel moeite hebben ze om gestopt te blijven?

Gebruik elektrische sigaret verdrievoudigd

Er is nu dus sprake van een verdrievoudiging van het aantal gebruikers van de elektrische sigaret. Stom, stom, stom…. Die mensen denken dus écht niet na. Of ze zijn gewoon nog niet geconfronteerd geweest met de methode die bij 85% van de mensen direct en blijvend werkt: hypnose. Want als ze dat op een verjaardagsfeestje zouden horen, terwijl ze hun zoveelste vulling met een mengelmoes aan chemicaliën aan hun elektrische sigaret koppelen en inhaleren, dan zouden ze direct met die zelfvernietigende praktijken stoppen. Dat hoop ik tenminste. Ik krijg inderdaad via mijn eigen klanten waarbij ik succesvol ben geweest, nieuwe klanten die stoppen met roken. Maar wat me ook opvalt is dat veel van hun kennissen zeggen dat ze het ook gaan doen, maar geen contact opnemen. Uiteindelijk zijn zij overgestapt op pleisters en elektronische sigaretten en gaan ze voor de ondergang. Ze durven gewoon niet de stap te zetten die wel nodig is. Hypnose is niet meer dan een uur lang lekker ontspannen in de stoel zitten terwijl ik met je onbewuste in gesprek ga. Meer is het niet. En je weet precies wat ik zeg en doe, want je slaapt niet, maar je bent heerlijk ontspannen.

Drie procent van de Nederlandse bevolking van 15 jaar en ouder gebruikt blijkbaar wel eens elektrische sigaretten, zo blijkt uit een steekproef van het Trimbos-instituut onder 18.386 personen. Hoe dit kan, dat weten ze niet.

Mogelijk beschouwen rokers het gebruik van de elektrische sigaret als minder schadelijk dan het roken van een normale sigaret of gebruiken zij de elektrische sigaret als hulpmiddel bij het stoppen met roken of om te kunnen roken op plaatsen waar het roken van een gewone sigaret niet is toegestaan. Daar ben ik in het eerdere blogbericht al nader op ingegaan. Het is voor mij namelijk overduidelijk waarom ze graag een elektronische sigaret tussen de lippen plaatsen. Het is gewoon de voortzetting van het gedrag dat door hun onbewuste wordt getriggerd op de momenten dat de persoon normaal gesproken een sigaret zou opsteken.

Ze zijn dus helemaal niet gestopt met roken, ze stoppen alleen een alternatief tussen de lippen. De aandrang blijft en de reactie daarop blijft ook. En dat is nu juist wat wij tijdens een hypnosesessie veranderen. Wij halen letterlijk het gedrag weg. Er is dan geen aanleiding meer om te roken. Je voelt dan geen behoefte meer na die maaltijd of na die lekkere sex met de buurman. De trigger is verdwenen en daarmee ook de behoefte om een sigaret te nemen. Helemaal weg, voor altijd. In slechts één sessie. Nooit meer over nadenken, nooit meer met sigaretten bezig zijn. Dat noemen wij hypnotherapeuten een “niet roker” zijn. De meeste “stoppers” komen niet verder dan een “ex roker” zijn. Ex rokers denken nog steeds aan sigaretten. Voelen nog steeds de drang, het genot. Zij zijn er nog lang niet vanaf.

Percentage rokers blijft stabiel, wel minder sigaretten

Volgens nu.nl rookte in 2013 rookte ongeveer een kwart van de Nederlanders boven de 15 jaar. Het percentage bleef daarmee stabiel ten opzichte van een jaar eerder. Wel daalde het gemiddelde aantal sigaretten per dag van 13,9 naar 13,1. Het probleem zit ‘m in de jeugd. Alleen kinderen gaan namelijk roken. Heb je ooit een volwassene gekend die op latere leeftijd is gestart met roken? Dat zijn uitzonderingen. Alleen kinderen starten met roken. Het is stoer en je laat je vriendjes zien dat je chill bent. De ouders weten het vaak niet tot het te laat is. Het is dan al gedrag geworden en de “verslaving” is geboren. Als ouders beter wisten, dan stuurden ze hun kind direct naar een hypnotherapeut, zodat het roken meteen stopt en zeggen ze hun kinderen toe dat ze daarna bijvoorbeeld een vol jaar lang, elke week het geld vergoed krijgen dat ze daarna niet meer verroken. Dan belonen ze het goede gedrag van hun kinderen.

Proberen te stoppen met roken werkt niet, je moet het doen

Ruim 65 procent van de rokers heeft ooit een serieuze stoppoging ondernomen. Vorig jaar probeerde 29 procent om te stoppen. Maar met proberen is het nog nooit iemand gelukt. “Proberen” houdt namelijk in dat je het niet echt gaat doen, je probeert het alleen. En als je het gewoon doet, dan heb je het niet geprobeerd toch? Bij twee derde van de “stoppers” werd geen hulpmiddel of hulpmethode gebruikt. De rest gebruikte bijvoorbeeld nicotine vervangende middelen en medicijnen. Van de huidige rokers is acht op de tien van plan om in de toekomst “een keertje” te stoppen. Dat is vergelijkbaar met het aantal van 2012. Maar ook hier geldt weer: het zal ze nooit lukken. Want de mensen die het stoppen met roken uitstellen naar de dag van morgen, die proberen het alleen maar, ze doen het niet. Je stopt pas met roken als je het ook echt doet. En de eerste stap om het echt te doen is een afspraak maken met een goede hypnotherapeut. Want dan weet je dat je twee uur later definitief en nooit meer zult roken. Dan heb je het gedaan en niet geprobeerd.

Met een slagingspercentage van 85% over de laatste 2 jaar en zelfs van 98% over het laatste jaar, nodig ik iedereen uit die nu nog “probeert” of “uitstelt tot later” om nu te stoppen met roken, om het dus ook daadwerkelijk te doen. Meer dan een mailtje naar mij is daar niet voor nodig! We maken een afspraak en daarna ben jij een niet roker. Het is geen issue meer voor je. Het doet je niets meer. Wat een heerlijke zomer komt er dan voor jou aan. Rookvrij.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *