Chronische Vermoeidheid Weg Met Hypnose

Chronische Vermoeidheid Definitief Opgelost Met Hypnose

Een maand geleden kreeg ik een bericht van een vriend van mij. Hij volgt mij al jaren op Facebook en daar ziet hij uiteraard regelmatig mijn hypnose praktijk langskomen. Zijn zoon van 21 jaar heeft last van chronische vermoeidheid. Het hele reguliere circuit had hij al doorlopen, maar alle artsen, ziekenhuis bezoeken, bloedonderzoeken en andere onderzoeken hebben niets opgeleverd. Uiteindelijk heeft de huisarts na een jaar de conclusie getrokken dat het “tussen de oren” moet zitten. Een verwijsbriefje naar de psycholoog is dan het enige wat nog resteert. Die huisarts heeft waarschijnlijk niet van hypnose gehoord, want dan waren veel kosten en tijd hun bespaard gebleven. De vraag was dus of ik iets zou kunnen betekenen…

Hypnose is krachtig

Hypnose is een krachtig middel om in te zetten. En als de chronische vermoeidheid volgens de artsen “tussen de oren zit”, dan is het antwoord dus al heel snel “ja”. Normaal gesproken vraag ik dan altijd eerst even of de huisarts al is ingeschakeld en wat daar de uitslag van is geweest. Maar nu ze volledig uitbehandeld waren, was een verwijzing naar de huisarts van mij uit dus niet echt meer nodig. Ik had nog niet eerder iemand met klachten van chronische vermoeidheid behandeld, maar voor alles is er een eerste keer. En wie ben ik om dan nee te zeggen. We hebben een afspraak ingepland en twee weken geleden is Mike, ondanks zijn chronische vermoeidheid, in de avond bij mij langs geweest.

Grote vent blijkt zwaar vermoeid

Ik kende Mike nog van jaren geleden. Als baby en klein mannetje heb ik hem vaak gezien. De laatste keer is toch alweer een tijdje geleden. Mike is nu een stoere volwassen vent van 21 jaar. Des te vervelender dat hij nu de hele dag volledig uitgeput is en eigenlijk helemaal niets meer kan. Op het werk ging het steeds minder. Halve dagen werken lukte als snel ook niet meer. Sporten deed hij altijd volop, maar ook daar kwam hij niet meer aan toe. Het idee alleen al om weer te beginnen met sporten, was eigenlijk al teveel. Als hij in de ochtend opstond na een nacht slapen, voelde hij zich al heel moe, om een paar uur later volledig uitgeput op de bank plaats te nemen.

Een vent van 21 hoort volop in zijn energie te zitten. Hij zou hele nachten moeten kunnen stappen en plezier maken met vrienden. Sporten mag geen probleem zijn en hij hoort uiteraard de grenzen te verkennen en af en toe de bloemetjes buiten te zetten. Maar voor Mike was dit allemaal niet meer weggelegd. De oorzaak was niet bekend.

De hypnose sessie

Na een voorgesprek van een uurtje, waarin ik meer informatie kreeg over hoe hij zich precies voelt en hoe de dag zich bij hem nu elke keer week ontwikkelt, had ik voldoende informatie om aan de slag te gaan. Mike ging op de hypnose stoel zitten en hij kon zich makkelijk ontspannen en volledig overgeven aan wat ik allemaal van hem verlangde. Dat was niet zoveel, want als je goed kunt ontspannen en als je dingen kunt voorstellen dan ben je al in trance. Mensen maken het vaak groter dan het in werkelijkheid is. Terwijl je zelf in de stoel vaak niet eens echt het verschil merkt tussen “normaal zijn” en “in trance zijn”, doet het onbewuste op dat moment al het werk.

We zijn begonnen met een mooie krachtige visualisatie. Een energieschild die om Mike heen zit, die alle negatieve energie van hem weghoudt en alle positieve energie naar hem toe trekt. Wat draaiende spiralen die we op zijn lijf hebben geplakt, zuigen vervolgens die positieve energie op en hij voelt zich meteen al prettiger in zijn vel. Alsof hij zijn eigen batterij aan het opladen is. En dat is natuurlijk ook precies wat er gebeurt.

Verder heb ik Mike geleerd hoe hij zijn moeie gevoel kan omzetten in een energiek gevoel, waardoor hij zich meteen anders gaat gedragen. En dat gedrag zorgt dan op zijn beurt weer voor een beter gevoel. Een win/win situatie dus. Daarna heb ik Mike geleerd dat een gevoel altijd voortkomt uit een gedachte. En dat hij dus met de gedachtes die hij heeft zelf invloed kan uitoefenen op wat hij voelt. Een paar oefeningen waren voldoende om dat kwartje bij hem te laten vallen. Als afsluiter nog een paar andere technieken toegepast, die een krachtig en blijvend effect hebben.

Gelukkig werkte het onbewuste van Mike prima mee tijdens de sessie. Je komt wel eens een eigenwijs onbewuste tegen, dat weigert om ook maar iets te doen. Maar Mike had daar geen last van.

Het resultaat

Twee weken na de sessie kreeg ik een mailtje van Mike. We hadden afgesproken dat hij me op de hoogte zou houden van de ontwikkelingen en dat hij dan altijd zelf nog kon besluiten of hij het nodig vindt om een 2e sessie in te plannen. Dat is wel even heel wat anders dan de psycholoog waar Mike al contact mee heeft gehad. Die ging namelijk uit van meerdere gesprekken per week, voor langere tijd. En Mike zag dat echt niet zitten. Hij werd er gewoon moe van.

De mail van Mike luidde als volgt:

Hallo Marcel

Bij deze wil ik je graag laten weten dat het een stuk beter gaat. Na de sessie bij jouw voelde ik me elke dag weer iets beter en dat viel ook op bij mijn ouders. Het lijkt er op dat het de goede kant op gaat en ik ben ook weer begonnen om mijn spieren weer te trainen. Ik wil nog eventjes afwachten hoe het verder gaat met het trainen er bij.

Bij deze wil ik je ook graag nog een keer bedanken dat je me al zo ver hebt kunnen helpen.

Mike

Daar ben ik natuurlijk heel blij mee. En Mike nog meer. Nog een week later kreeg ik een berichtje van zijn ouders. “Het gaat stukken beter met Mike, we zijn er heel blij mee. It’s Magic”.

Inderdaad, it’s magic. Nu die huisarts en die psycholoog nog even voorlichten over de kracht van het onbewuste en de mogelijkheden van het gebruik van hypnose.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *