Statistieken hypnosehuisamsterdam.nl

Nieuwe Statistieken Prefereren Hypnose

Nieuw wetenschappelijk inzicht laat mooie resultaten zien in het voordeel van hypnotherapie. Deze therapievorm is namelijk vergeleken met psychoanalyse. Die methode wordt veelvuldig toegepast door psychologen en psychiaters. Ook cognitieve gedragstherapie wordt veel gebruikt door psychologen en psychiaters, maar daarnaast ook door vele andere beroepsgroepen in de (geestelijke) ondersteuning van mensen. Recent onderzoek uit Amerika geeft aan wat de succesratio’s zijn van deze verschillende therapie vormen.

Hypnotherapie: 93% succeskans na 6 sessies

Volgens het onderzoek van American Health Magazine geeft hypnotherapie na 6 sessies voor maar liefst 93% van de mensen een goed resultaat. Vergeleken met psychoanalyse (600 sessies – 38% resultaat) en cognitieve gedragstherapie (22 sessies – 72%) springt hypnotherapie daar enorm bovenuit en dat is natuurlijk niet zomaar.

Wat doet hypnotherapie?

Met hypnotherapie gaan we op onbewust niveau op zoek naar het ontstaan van een probleem. Omdat hypnose werkt met het onbewuste, kunnen we dat moment dan ook veranderen in het onbewuste. Voor je brein is het dan net alsof het nooit is gebeurd. En omdat je onbewuste 95% van je gedrag bepaalt, kun je daar het beste effect verwachten. Psychologen werken voornamelijk met het bewuste en helaas is het moeilijk om het bewuste gedrag te sturen.  Psychiaters voegen daar dan ook nog eens medicijnen aan toe en de bijsluiter van deze medicijnen spreekt meestal boekdelen.

Hypnose is vaak het eindstation

Het merendeel van de mensen denkt dat hypnose slechts een laatste stap is als je wilt stoppen met roken, bij het afvallen of bij het veranderen van andere gewoontes. Slechts weinig mensen weten dat hypnose een dynamische manier is om te genezen, waarbij het proces zowel lichamelijk als geestelijk invloed heeft. Het omarmt eigenlijk de volledige gezondheidszorg. Het is een klantgerichte methode met als doel de oorzaak van de problemen van mensen op te sporen. Door hypnose en regressie gaat het onbewuste terug naar de oorspronkelijke oorzaak van een probleem. Zowel de cliënt als de therapeut hebben dan de mogelijkheid om  het oorspronkelijke gevoel van de oorzaak van het gedrag, te veranderen. Deze probleem veroorzakende gevoelens en emoties krijgen dan eindelijk aandacht. Hierdoor verandert de dynamiek van deze gevoelens en het gevolg is meestal dat het probleem is opgelost. De cliënt krijgt weer de kans om het leven te leven zoals zij dat graag wil.

Hypnose sessies zijn zeer effectief

Uit dit onderzoek blijkt dus maar weer eens dat hypnose sessies veel effectiever zijn dan traditionele gesprekstechnieken of psychoanalyses. In een hypnotische toestand sta je meer open voor nieuwe ideeën. Je emoties worden effectiever verwerkt. Deze nu wel verwerkte emoties zijn vaak de reden waarom pijn, angst, depressies, schuldgevoelens, schaamte of een lage zelfwaardering opeens verdwijnen.

Hypnose is een speciale manier om te communiceren met het onbewuste, waar gewoontes zijn vastgelegd. Omdat het onbewuste vooral in beelden communiceert, is ook de oplossing ook vaak een visualisatie. Hoe beter en gedetailleerder jij het beeld kunt maken van de oplossing die je nodig hebt, hoe sneller je onbewuste dit ook daadwerkelijk zal ontwikkelen. En als je onbewuste eenmaal een idee heeft omarmd, dan zal je bewuste dit idee ook vanzelf omarmen. Je gelooft dan in je eigen werkelijkheid.

Je bent zelf in controle: Hypnose is ontspannend en tijdens de sessies weet je precies wat er gebeurt. De hypnotherapeut helpt je alleen om contact te leggen met je onbewuste, waardoor uiteindelijk jij zelf bepaalt wat daar gebeurt. Want als jij je iets niet voorstelt, als jij geen beeld maakt van wat jouw werkelijkheid moet zijn, dan zal je onbewuste deze ook niet overnemen. Alleen wat jij wilt zal je onbewuste overnemen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *