Slapen bij hypnosehuisamsterdam.nl

Hypnose Bij Slapeloosheid

Slapeloosheid Makkelijk Te Verhelpen Met Hypnose

Ik heb al een aantal mensen met slaapproblemen mogen behandelen in mijn praktijk. Slaapproblemen zijn volgens mij perfect met hypnose op te lossen. Vaak zijn het gedachten die iemand uit zijn slaap houden, of liggen er verborgen emoties aan ten grondslag. En die emoties kun je met hypnotherapie uitstekend terugvinden en door het onbewuste laten verwerken. In dit blogbericht ga ik nader in op wat voorbeelden en haal ik een wetenschappelijk onderzoek aan dat is uitgevoerd op een groep vrouwen. De resultaten waren geweldig.

Slapeloosheid kent drie varianten: mensen die moeilijk in slaap vallen, mensen die gedurende de nacht regelmatig wakker worden en mensen die veel te vroeg wakker worden. Deze mensen hebben over het algemeen veel baat bij hypnose om ze tot een diepe slaap te brengen. Dit suggereert niet alleen een nieuwe studie die net is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Sleep, maar ook mijn eigen ervaringen met mensen die ik zelf heb geholpen.

Onderzoekers van de Universiteit Zurich en van Freiburg concludeerden namelik dat hypnose zowel de kwantiteit (hoeveelheid) als de kwaliteit (diepgang) van het slapen kan verbeteren. Hierdoor zijn medicijnen niet meer nodig. Vooral medicijnen om te slapen werken zwaar verslavend. Mensen die daar eenmaal aan beginnen, kunnen al snel niet meer zonder. Met hypnose is dit verslavende effect niet aanwezig. En de diepgang en kwaliteit van de slaap is ook veel meer vergelijkbaar met een diepe natuurlijke slaap, dan bij het gebruik van medicijnen. Mensen ervaren na het opstaan beter en dieper te hebben geslapen na een hypnose dan na het gebruik van medicijnen.
Naast het verslavende effecten hebben sommige slaapmedicijnen nog een bijkomend verschijnsel: je lichaam went er snel aan, waardoor ze op termijn geen effect meer hebben.

Wetenschappelijk Onderzoek Naar Slapeloosheid

De gedane studie beperkte zich tot vrouwen. Maar uit mijn eigen praktijk weet ik dat mannen net zo gemakkelijk dezelfde resultaten laten zien als de vrouwen uit dit onderzoek. De reden waarom het onderzoek alleen met vrouwen heeft gewerkt, is hun gemiddeld hogere ontvankelijkheid voor hypnose op zich.  Vrouwen gaan makkelijker en sneller in contact met hun gevoel en communiceren daardoor makkelijker met hun rechter hersenhelft. En laat daar nu ook het grootste deel van het onbewustzijn huizen. En met hypnose werken we zoveel mogelijk op dit onbewuste niveau, de rechterhersenhelft. Maar neem maar van mij aan dat ook bij mannen dezelfde resultaten zouden zijn gevonden. Misschien hadden de hypnotherapeuten iets meer tijd nodig voor hetzelfde resultaat, maar bij mannen werkt het ook uitstekend.

In totaal werden 70 gezonde vrouwen in twee testgroepen geplaatst voor dit onderzoek. Uiteraard werden ze allemaal zo ingedeeld, dat de gemiddelde ontvankelijkheid voor hypnose bij beide groepen net zo hoog was. De twee groepen werden vervolgens uitgenodigd voor een middag slaapsessie gedurende 90 minuten.

De testgroep luisterde vooraf eerst naar een 13 minuten durende, vooraf opgenomen hypnosesessie en de controlegroep luisterde naar een 13 minuten durende neutrale dialoog. De meest gevoelige proefpersonen voor hypnose lieten een 80% verdieping zien van de langzame hersengolven. Dit is een dusdanig grote verbetering, dat dit veelbelovend is voor mensen met slaapproblemen. Er is dus een alternatief voor het gebruik van de verslavende medicijnen. Hypnose kent dat bijverschijnsel niet. Het brein brengt zichzelf tot rust. De controlegroep liet deze extra verdieping niet zien.

De Diepe Slaap Is Belangrijk

De diepe slaap heeft veel functies. Tijdens de diepe slaap herstelt het lichaam veel aspecten van het lichaam: het spierweefsel, de organen, er komt uitstoot van groeihormoon waardoor celvernieuwing en spierherstel wordt geactiveerd en het immuunsysteem wordt gedurende de diepe slaap gestimuleerd. Allemaal zeer belangrijke functies voor een gezond lichaam en een gezonde geest. En hypnose helpt je dus om deze belangrijke fase in de 24-uurs cyclus van het menselijk lichaam te ondersteunen.

En zoals gezegd niet alleen bij vrouwen. In dit blogbericht beschrijf ik bijvoorbeeld de slapeloosheid van een man van 21 die ik in mijn praktijk heb behandeld. En kijk ook eens naar dit blogbericht over een andere man van 28 jaar die voor het eerst in zijn leven hele nachten sliep na slechts één behandeling bij mij.

Dus als jij ook slapeloosheid ervaart, dan zou ik daar maar niet meer van wakker liggen. Er is ook voor jou een oplossing. Neem maar gewoon even contact met mij op. Welterusten.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *