Maria Stopt Met Roken

Een aantal weken geleden heb ik een goede buurvrouw geholpen om te stoppen met roken. Bij Maria hoefde je niet niet te vragen of ze rookt. Je ziet het aan haar, je ruikt het en je hoort het. Een zware rookster dus, die graag van deze ellendige gewoonte af wilde. Na een gesprek hierover heeft zij besloten om het nu maar eens met een hypnose sessie te proberen. Lees hier haar verhaal

De eerste reactie na één sessie

Deze week ontving ik van Maria een mailtje met haar ervaringen van de eerste weken. Ik weet dat het voor haar elke dag makkelijker wordt om niet met de sigaret bezig te zijn. Daarom is het Maria ook gelukt om in één keer van haar rookgedrag af te komen. Want stoppen was voor haar nooit een probleem, maar dit langer dan een paar dagen volhouden wel. En net als bij vele anderen die het roken na één hypnose sessie bij mij definitief achter zich hebben gelaten. Ook bij Maria is roken nu geen probleem meer.

Ik ben Maria laatst weer tegengekomen. Ze zag er werkelijk stralend uit. Een gezonde kleur in haar gezicht, een grote lach en misschien nog veel belangrijker, een veel minder zware en rauwe stem dan ik van haar gewend ben. Zo snel past het lichaam zich aan als iemand definitief is gestopt met roken.

De e-mail van Maria

“Hoi Marcel,

Even een berichtje na inmiddels al 3 weken (!!!!!) gestopt met roken te zijn. Voor mij is (of liever gezegd WAS) 3 weken een belangrijke mijlpaal en ik kan zeggen dat ik mij oprecht heel erg verbaas over hoe ontzéttend makkelijk het is gegaan!!
Op naar de 3 maanden en 3 jaar of zelfs naar oneindig jaar! (blijkt wel dat ik die mijlpalen zelf niet eens meer zo interessant vind, klaar is klaar, hoef je toch niet meer te tellen).

En dat hoor je van iemand die zelfstandig al vrij ‘gemakkelijk’ kan stoppen, alleen het nog niet echt kon volhouden. Juist vanwege nu hele dagen werkloos thuiszitten zou het juist veel moeilijker moeten zijn geweest, maar ik ben er verhoudingsgewijs amper tot gewoon vrijwel helemaal niet mee bezig geweest!

Ik ben erg enthousiast!

Het is wel zo dat ik, óók nog in de 2e en 3e week, af en toe ineens sterke ‘behoefte’ had. Héél eventjes maar want ik wuif het net zo makkelijk weer weg alsof het iets is dat gewoon niet kan bestaan. Het is dus nog nét niet helemáál voor 100% weg, al gaat het elke dag telkens weer beter.

Als ik al een ‘moeilijk moment’ gehad zou hebben in het begin of nu nog zou krijgen, dan duren die momenten geen 2-3 minuten, maar eerder 2-3 seconden, soms half minuutje. Of ik vind de gedachte gewoon vervelend, doe er verder niets mee behalve wegwuiven.

Het verbaast mij nu eigenlijk dusdanig veel dat ik voornamelijk eigenlijk helemaal NIET aan roken denk, dan dat ik wél actief aan roken denk…. Daar ben ik nu gek genoeg dan weer wel over aan het nadenken…..Ik verbaas mijzelf toch elke keer weer en vraag mij af hoe dit werkt bij mij en waarom het zo makkelijk is etc etc. Natuurlijk heb je mij dit uitgelegd, maar tóch blijf ik verbaasd.

Groeten, Maria”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *