Hypnosehuisamsterdam.nl depressie

Serious Request en Hypnose

Serious Request voor Hypnotherapie

Afgelopen zaterdag heb ik met 20 andere hypnotherapeuten een dag lang hypnosesessies gedaan voor de actie Serious Request van Radio 3 FM. Op deze dag wilden wij zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met hypnotherapie of met hypnose. Uiteraard tegen een vrijwillige bijdrage, die als donatie aan de actie van Serious Request werd overgemaakt.

Ik kwam daar Henk tegen. Een 45 jarige ICT man met een eigen bedrijf. Henk liep al een paar jaar lang met een onbestemd, onprettig gevoel rond. Henk vroeg mij om hulp. Dat deze sessie zoveel impact zou krijgen, had ik op dat moment nog niet door. Henk werkte soms wel 80 uur per week en voor mijn gevoel zat Henk duidelijk tegen een burnout aan. Zijn hoofd zat al jarenlang vol met allerlei gedachten, die niet meer wilden stoppen. Zijn lijf was heel gespannen en hij kon zich moeilijk ontspannen. Zijn werk en zijn gezin hadden hier zeker onder te leiden. Hij kon kortaf zijn en soms zelfs een wat aggressieve houding krijgen als dingen tegen zaten. Henk wist niet wat hij hiermee moest doen en wilde graag met hypnotherapie kijken of hij hiervan af kon komen.

Hypnose en NLP

Omdat ik het gevoel had dat Henk zijn probleem wel eens wat meer tijd (en sessies) kon vergen en omdat we in principe zoveel mogelijk mensen wilden helpen aan een hypnose ervaring, om zoveel mogelijk donaties op te halen, besloot ik bij Henk wat algemene technieken toe te passen die hij zonder mij ook thuis zou kunnen gebruiken en die hem daarmee verder zouden helpen. Ik dacht toen nog dat ik hem op het juiste pad zou kunnen zetten, zodat hij het zelf verder uit kon werken. Ik wist niet dat wat daarna zou komen, zo’n krachtige impact zou hebben, dat dit helemaal niet meer nodig zou blijken te zijn.

Ik besloot op Henk de methode van “the Swan” toe te passen. Hierbij ga ik in gesprek met het onbewuste, terwijl Henk gewoon bewust aanwezig is en zelfs mee kan denken en mee kan praten. Een methode die iedereen zelf thuis ook kan toepassen. Ik ben een groot voorstander om mensen deze hulpmiddelen zelf mee te geven. Er ging een wereld open voor Henk. Daarnaast heb ik Henk ook de “Gevoels Omdraai Techniek” geleerd, een krachtige NLP techniek die ervoor zorgt dat je zelf een onprettig gevoel kunt veranderen op elk moment van de dag. Ook die methode kan iedereen zelf thuis toepassen.

Tijdens “the Swan” vroeg ik het onbewuste van Henk of deze Henk duidelijk kon maken wat de oorzaak is van zijn burnout gevoel. Al direct daarna zag ik aan Henk zijn gezicht dat dat inderdaad ook gebeurde. “Ik weet het al”, zei hij. En zonder mij verder iets te vertellen, vroeg ik verder aan het onbewuste wanneer het probleem voor Henk is veroorzaakt. Dat bleek drie jaar geleden te zijn geweest, bij een traumatische ervaring in de persoonlijke familie omgeving. Henk was zwaar verrast. Alle antwoorden die het onbewuste gaf, kon hij helemaal plaatsen. Toen ik vroeg of het onbewuste deze oorzaak kon elimineren, was het antwoord ja.

Ik zag Henk vervolgens volledig veranderen. Van een gespannen persoon ging hij in een paar seconden over in een totale rust uitstralende, gelukkige persoon. De rimpels in zijn gezicht verdwenen en zijn hele energie werd volledig anders. Berustend en vrij. Ik zag het gebeuren, Henk voelde het gebeuren.

Daarna heb ik de tijdlijnen van Henk nog even gecontroleerd. Wat bleek was verrassend en meteen ook verklarend voor Henk’s ervaring van de afgelopen drie jaar: Zijn historie ging namelijk voor hem uit en zijn toekomst lag achter hem. Bij de meeste mensen is dit andersom. Het effect hiervan was dat Henk altijd naar zijn verleden keek en dus continue emotioneel en onbewust werd geconfronteerd met de traumatische ervaringen uit zijn verleden. Met wat extra oefeningen heb ik zijn tijdlijnen aangepast in zijn onbewuste. Zijn toekomst ligt nu voor hem en zijn verleden ligt achter hem. En Henk voelde zelf ook direct het verschil wat dit met hem deed. Nog meer ontspanning in zijn hoofd en nog meer het gevoel dat hij geen probleem meer heeft.

Henk ging na 45 minuten tevreden de kamer uit en liep uiteraard direct door naar de donatiebox. Uiteindelijk hebben we nog 600 euro opgehaald voor Serious Request.

Zo zie je maar weer, dat elk verzoek om hulp, voor iedereen altijd weer een persoonlijke serious request is, die met een goede begeleiding uiteindelijk kan leiden tot een fantastische donatie, de oplossing van het probleem. Ik ben blij dat ik Henk zo vlak voor de Kerstdagen heb kunnen helpen. Zijn gezin en collega’s krijgen een andere Henk terug.

De dag erna, ontving ik van Henk de volgende email. Hij had mij via Google gevonden:

“Beste Marcel,

Afgelopen zaterdagmiddag heb je mij tijdens een sessie in Wormerveer geholpen met een probleem wat achteraf een grotere impact had dan in vooraf zelf begreep.
Waar we in gestart waren om wat rust te krijgen heeft gaandeweg de sessie een andere wending aangenomen en heeft me een fantastisch gevoel teruggegeven.
Ben je erg dankbaar voor dit, het heeft me weer controle gegeven … Het hele verdere weekend ben ik zo heerlijk relaxed geweest en geen moment aan werken gedacht!
Het is te bizar hoe “leeg” mijn hoofd is op dit moment en hoe snel dat door jou bereikt is, bedankt!

De technieken die je me hebt meegegeven heb ik thuis ook daadwerkelijk uitgeprobeerd (omdraai techniek) en is redelijk goed gegaan. Het zal tijd en veel oefenen vergen om dat helemaal perfect te krijgen maar het is voor nu al geslaagd!”

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *