Hypnosehuisamsterdam.nl hooikoorts

Hooikoortstijd? Tijd Voor Hypnose

Hooikoortstijd breekt weer aan

De hooikoortstijd breekt weer aan. Gelukkig is de natuur dit jaar een week of drie later dan vorig jaar, omdat we dit jaar een minder warme en zonnige maand maart achter de rug hebben. Voor hooikoortspatiënten was dat in ieder geval goed nieuws. Maar de natuur laat zich niet veel langer tegenhouden. De hooikoorts zelf wel. Met slechts één hypnosesessie is het voor de meeste hooikoortspatiënten definitief verleden tijd. Wil jij dat ook? Lees dan verder.

Het is echt geen lolletje als je gevoelig blijkt te zijn voor pollen in de lucht. Elk jaar weer wordt je in het voorjaar met de start van de hooikoortstijd geconfronteerd met deze gevoeligheid. Prikkelende ogen, opgezette oogleden, tranende ogen, dichtzittende neus, opgezette slijmvliezen, niezen en hoesten. Ik hoef het jou als hooikoortspatiënt niet uit te leggen. Bij elke patiënt zijn de symptomen anders, bij sommigen wat milder en bij anderen veel sterker aanwezig. Ook de oorzaak kan anders zijn. De één reageert op pollen van bomen, de ander op stuifmeel van grassen of bloemen. Maar waar je ook op reageert, het is en blijft gedrag en een foutje in je brein. En die hooikoortstijd duurt soms wel tot in september of oktober.

Hooikoorts is gedrag

Gedrag? Ik hoor het je denken. En dan denk je nu misschien ook meteen: “Wat een bullshit!” en je leest niet meer verder. Maar doe dat toch maar even. Want ga maar eens na. Wat is nu eigenlijk gedrag? Eén van de definities is dat gedrag een reactie is op een externe stimulus. Het stoplicht springt op rood en als gevolg daarvan rem ik de auto af en blijf wachten voor het stoplicht. Gedrag dus. Het stoplicht is de trigger of de externe stimulus, het remmen is gedrag. Maar ook in de ochtend als de wekker gaat en ik opsta en altijd eerst naar het toilet ga, daarna mijn tanden poets, daarna pas ga douchen en dan pas ga ontbijten. Altijd in die volgorde. De externe stimulus is in dat geval de wekker in de ochtend die ervoor zorgt dat ik wakker wordt en eruit ga. Wat ik daarna doe is allemaal gedrag.

“Maar bij hooikoorts is het toch geen gedrag?” Jawel hoor, het is net zoals het remmen voor het stoplicht zelfs onbewust gedrag. Want ook dat doe je onbewust en automatisch als je lang genoeg ervaring hebt. Net als bij hooikoorts. En de externe stimulus is het stof in de lucht, de pollen, het lenteweer, maar ook de media die met het hooikoorts weerbericht aangeven hoe zwaar hooikoortspatiënten het zullen hebben de aankomende dagen. Allemaal externe stimuli die ervoor kunnen zorgen dat in je brein de koppeling wordt gelegd tussen het concept “hooikoorts” en het niezen wat je die dag toevallig deed. Of de opmerking van je moeder, omdat die ook extra gevoelig is in de  hooikoortstijd. Allemaal suggesties die je eigen omgeving jouw oplegt en waar je onbewuste brein uiteindelijk dus ook werkelijkheid van maakt. Zodra je brein pollen in de lucht detecteert door middel van je neus, gaat het hooikoortsgedrag vertonen.

Het onbewuste heeft diverse keuzes voor het gedrag dat het laat zien. Maar omdat het gelooft in het concept dat jij hooikoorts hebt en dit ook nog eens wordt bevestigd door je vrienden, familie, het weerbericht en door jezelf (je vertelt het tegen iedereen als je in hooikoortstijd weer eens een niesbui hebt), wordt dat geloof alleen maar sterker en dus het hooikoorts gedrag ook erger.

En als je dan bij een hypnotherapeut komt die contact maakt met je onbewuste en als die tegen het onbewuste zegt dat ie eigenlijk een vergissing heeft gemaakt en prima zonder niezen en kriebels en jeuk het hele jaar door kan ademen, ongeacht of er pollen in de lucht zitten of niet, dan heb je grote kans dat het onbewuste ook deze suggestie aanneemt en vanaf die dag ander gedrag vertoont. Gedrag waarbij je niet meer niest, geen rode opgezette ogen meer hebt en geen andere hooikoorts verschijnselen meer laat zien. Je bent dan van de hooikoorts af. Zomaar in één keer. En ik kan het weten, want ik behandel elk jaar verschillende mensen met hooikoorts en krijg altijd weer positieve reacties terug als inderdaad blijkt dat ze zonder problemen buiten kunnen zijn.

De beste tijd voor een behandeling is nu

Uiteraard kun je het beste nu een behandeling nemen. Bij de aanvang van de hooikoortstijd heb je het meeste baat bij een behandelin en merk je ook direct dat het inderdaad heeft geholpen. Dan heb je vanaf nu in ieder geval geen hooikoorts meer. En dat is beter dan nu nadenken en over een half jaar pas langskomen, want dan is de hooikoortstijd alweer achter de rug. Het grootste voordeel als je nu al een behandeling neemt is namelijk dat je meteen de dagen erna al gaat ontdekken dat het inderdaad definitief voorbij is. Dat je inderdaad geen last meer hebt. En elke dag dat dat zo blijkt te zijn, bevestigt in je onbewuste dat je het niet meer hebt, waardoor je steeds meer kans hebt dat je blijvend van de hooikoorts verlost bent. Het zou jammer zijn als je pas volgend jaar in de lente zult ontdekken dat de sessie ook bij jou heeft gewerkt toch?

Neem daarom gewoon nu contact op, of stuur deze pagina naar iemand die je kent en nog nooit hypnose heeft geprobeerd. En dat zijn bijna alle mensen met hooikoorts, want hooikoorts is met hypnose echt makkelijk weg te nemen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *