hypnosehuisamsterdam.nl lichaamstaal

Hoe Houdt Hypnose Jouw Brein Voor De Gek?

Bouw ook een muurtje in je brein

Veel mensen vragen mij tijdens een voorgesprek hoe hypnose nu eigenlijk werkt. Daar hebben we natuurlijk wel een paar ideeën bij, maar helemaal zeker weten doen we dat niet. Wat we in ieder geval wel weten, is dat in het brein associaties worden veranderd tijdens een hypnosesessie. En die veranderde associaties, zorgen voor de oplossing van jouw probleem. In dit blogbericht laat ik je een kort filmpje zien hoe dat precies werkt.

Eigenlijk houden we je brein een beetje voor de gek. Want jouw onbewuste weet precies wat, waar gebeurt en ook waarom dat gebeurt. Dus als het effect daarvan nu toevallig voor jou een probleem is, dan kunnen we ook aan jouw onbewuste vragen of hij misschien iets anders kan doen. Er is een reden, een oorzaak of een trigger die ervoor zorgt dat je bepaald gedrag vertoont. Bijvoorbeeld een angst voor spinnen. Als je een spin ziet, dan gaat je hart sneller kloppen, je bloeddruk gaat omhoog en je voelt angst in je onderbuik. Als je een konijn ziet, dan heb je dat niet. Jouw brein heeft om een bepaalde reden ooit een link gelegd tussen angst en een spin. En vanaf dat moment wordt elke keer als je een spin ziet, die associatie opgeroepen.

Jouw onbewuste is in staat om dat te veranderen. Je onbewuste kan ervoor zorgen dat in jouw brein andere associaties worden gemaakt, waardoor je opeens geen angst meer voelt als je een spinnetje ziet. Je voelt je dan net als bij het konijn relaxed. In onderstaand filmpje laat ik je zien hoe je je dat ongeveer kunt voorstellen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *