Huisarst Jan Joost vertelt hoe hij is gestopt met roken bij hypnosehuisamsterdam.nl

Huisartsen en Hypnose

Huisartsen denken niet meteen aan hypnose als ze problemen detecteren bij patiënten. Dat is jammer. Want veel medicatie en onderzoeken zijn overbodig als huisartsen eerst een doorverwijzing doen naar een hypnotherapeut. Veel problemen kunnen daar al in één of twee sessies worden weggenomen. Hooikoorts, angsten, fobieën, allergieën, maar ook patiënten die om gezondheidsredenen moeten stoppen met roken. Op dit moment worden bijna al die patiënten aan de medicijnen gezet, medicijnen die vaak niet of slechts beperkt werken en die veelal bijwerkingen hebben.

Maar sommige huisartsen staan open voor andere manieren van genezen. Zeker als het hunzelf betreft. In dit blogbericht lees je het relaas van een cliënt van mij, die zijn hele leven een huisartsenpraktijk heeft gerund.

Jan Joost belde mij op voor een afspraak. Ik hoorde het al aan de telefoon, Jan Joost was een verstokte roker. Hij woonde in het oosten van het land en hij wilde niet doorverwezen worden naar een collega hypnotherapeut bij hem in de buurt, omdat hij inmiddels al wat research op het internet had gedaan. Hij wist dat ik een specialist ben op het gebied van stoppen met roken en hij vond mijn website ook getuigen van professionaliteit. Dus heb ik een afspraak met hem gemaakt.

Een week later zat hij bij mij op de bank. Tijdens het voorstellen bleek dat hij een gepensioneerd huisarts was, die zijn hele werkzame leven een mooie huisartsenpraktijk heeft gehad. Deze man is medisch dus goed onderlegd en weet hoe het werkt. Hij heeft honderden patiënten uit zijn praktijk het advies gegeven om te stoppen met roken, maar zelf rookte hij stug door. Niet dat Jan Joost het nooit probeerde, hij heeft tientallen pogingen gedaan om van de sigaret af te komen. Maar het lukte hem niet. Ook medicatie, die hij zelf het beste kon uitzoeken en zichzelf voorschrijven, werkte ook voor hem niet. Hij werd er helemaal gek van. Toen kwam hij mij op het spoor via een bevriende kennis.

Een huisarts is wel effe een dingetje

Voor zover ik weet, is Jan Joost de eerste medicus geweest die ik op de bank heb gehad. Deze man weet precies hoe het lichaam werkt en wat sigaretten met je lichaam doen. Mijn voorgesprek gaat volledig over hoe het lichaam werkt, het brein, de hersencellen, hoe klieren hormonen afscheiden, waarom ze dat doen en wat het effect daarvan is, hoe nicotine op je lichaam en brein inwerkt etc. etc. Maar ik ben geen medicus. Ik heb nooit medicijnen gestudeerd. Of biologie. Ik ben maar een simpele hypnotherapeut die weet hoe je de kracht van het onbewuste kunt inzetten om problemen op te lossen. Dus een echte huisarts op mijn bank was voor mij wel even een dingetje.

Bij de start van het gesprek vroeg ik hem daarom ook om mij te corrigeren waar nodig. Tijdens mijn voorgesprek zag en hoorde ik hem alleen maar instemmend knikken en bevestigend reageren. Mijn verhaal klopte als een bus. Alles wat ik vertelde wist hij al. Het waren allemaal open deuren voor deze huisarts. En ondanks die kennis was hij tot nu toe niet in staat gebleken om te stoppen met roken.

Ik was wel opgelucht dat mijn verhaal correct bleek te zijn. Jan Joost heeft mij zelfs op punten nog aangevuld met wat meer detailinformatie, die ik nu ook weer gebruik in mijn voorgesprek.

Succesvol gestopt met roken

Na het voorgesprek heb ik bij Jan Joost iets gedaan wat huisartsen niet leren tijdens hun opleiding: de kracht van het onbewuste inzetten om veranderingen tot stand te brengen. Ik heb tijdens de hypnose sessie die een uur duurt, diverse technieken toegepast die ervoor moeten zorgen dat hij vanaf dat moment voor de rest van zijn leven een niet-roker is. En dan is het altijd maar even afwachten wat het effect is. Ik had er zelf alle vertrouwen in. Tijdens de sessie krijg ik altijd veel signalen van het onbewuste, via lichaamstaal, of via spierreacties op rechtstreekse vragen die ik stel, waardoor ik zelf al zeker wist dat het was gelukt. Jan Joost zou het de dagen daarna gaan ontdekken.

Nu is het alweer driekwart jaar geleden en vandaag heb ik van Jan Joost een mooie review gekregen. Hij is inderdaad een niet-roker en hij is nog nooit zo gemakkelijk van het roken afgekomen. Had hij dit geweten dan had hij al zijn patiënten naar mij doorverwezen. Dat is nog eens een mooi compliment.

Klik op onderstaande foto om de reactie van deze huisarts te zien:

Huisarts Jan Joost vertelt hoe hij is gestopt met roken bij hypnosehuisamsterdam.nl

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *