Watervrees opgelost bij Hypnosehuisamsterdam.nl

Migraine Oplossen Door Hypnose

Migraine wordt, zoals bij de meeste kwaaltjes, meestal via medicijnen aangepakt. Recent kwam ik een bericht tegen waarin werd aangegeven dat medicatie tegen migraine oude pijnen weer opnieuw kan activeren. Denk dan aan pijnen van oude wonden of van breuken of ontstekingen. Deze bijwerking geldt niet voor alle medicijnen, maar bij sommige medicijnen is deze bijwerking nu wel al meerdere keren vastgesteld. Hypnotherapie werkt ook om migraine te verlichten en zelfs helemaal te voorkomen. Zonder verdere bijwerkingen.

Migraine medicatie en de bijwerkingen

Het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb heeft in de afgelopen jaren negentien meldingen gekregen van mensen bij wie oude pijn terugkwam na het gebruik van zogeheten triptanen. En uiteraard doet niet iedereen met bijwerkingen hiervan een melding, dus het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk hoger. Nu zijn 19 meldingen natuurlijk niet zoveel. Maar het gaat mij nu even om het principe:
Medicijnen zijn een samenstelling van chemicaliën die niet in het lichaam thuis horen. Door ze toch in te nemen, veroorzaak je een onbalans in het lichaam. De chemicaliën doen hopelijk het werk waarvoor ze zijn ontwikkeld, maar kunnen ook op andere gebieden bijverschijnselen (lees problemen) veroorzaken. En hoe ga je die problemen dan weer oplossen?

Triptanen worden in Nederland door ruim 200.000 mensen gebruikt bij acute migraineaanvallen en bij clusterhoofdpijn. Wat zou jij doen als jij weet dat je geen medicatie nodig hebt om migraine te voorkomen? Wat zou jij doen als je weet dat er een mogelijkheid is om via hypnotherapie en bepaalde oefeningen nooit meer last te hebben van migraine? Blijf jij dan chemicaliën slikken?

De directeur van Lareb, Agnes Kant, geeft zelf ook aan dat het niet om veel meldingen gaat. Maar het zijn wel bijzondere bijwerkingen, die niet beschreven staan in de bijsluiter van het medicijn. “Je moet wel weten dat dit kan gebeuren, anders denk je misschien dat er op die oude plek weer iets mis is.” Lareb zou daarom graag zien dat de re-activatie van oude pijn in de bijsluiter opgenomen wordt. Ik zelf zou graag zien dat mensen eerst kiezen voor een oplossing waarbij medicijnen helemaal niet nodig zijn, als dat mogelijk en verantwoord is.

Migraine oplossen met hypnose

Een gewaardeerde collega van mij heeft zich gespecialiseerd in het werken met cliënten die last hebben van migraine aanvallen. Zij is zelf ook een ex migraine patiënt en weet dus waar ze het over heeft. Deze collega, Bertha Middendorp, houdt praktijk in Amsterdam en in Elsloo (Friesland/Drenthe). Zij heeft uit eigen ervaring een methode ontwikkeld die zeer effectief is voor mensen die regelmatig last hebben van migraine. Haar methode wordt momenteel vertaald in een boek dat eind van het jaar te koop zal zijn en in een online training, waardoor migraine patiënten van huis uit, haar methode op zichzelf kunnen toepassen.

Ben je nieuwsgierig naar deze methode? Neem dan contact op met Bertha Middendorp. Dat kan bijvoorbeeld via haar site migraine-hypnotherapie.nl.

Ik verwijs zelf ook graag alle aanvragen voor migraine behandeling door naar Bertha. Simpelweg omdat ik weet dat zij veel sneller en veel gerichter tot een oplossing kan komen dan de gemiddelde hypnotherapeut die migraine “er ook eventjes bijdoet”.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *