Drugs en Sex en Hypnose

Het is altijd leuk om met iemand te werken die een probleem heeft in de combinatie van drugs en sex. Vorige week had ik een 40 jarige Braziliaan over de vloer die in Londen woont en werkt. Hij kwam mij online tegen en omdat hij regelmatig in Amsterdam is, begon hij mij te vragen of hypnose hem ook kon helpen met bepaalde “persoonlijke problemen”. Nu zijn eigenlijk alle problemen persoonlijk, maar ik weet uit ervaring dat als men het zo omschrijft, het vaak over sex gaat. En dat bleek ook bij hem zo te zijn.

Ik noem mijn cliënt voor het gemak even Antonio. Hij wilde in eerste instantie niet vertellen wat zijn probleem was, maar in een email die ik later ontving stond het toch uitgebreid omschreven. Antonio is actief in de Londense homo scène. In Londen is volgens Antonio “iedereen” aan de drugs. “Alle” jongens waar hij sex mee heeft gebruiken drugs en als je zelf geen drugs gebruikt, is “niemand” meer geïnteresseerd.

Antonio gebruikt dus ook volop drugs in combinatie met sex. Inmiddels is dat zo uit de hand gelopen, dat het voor Antonio onmogelijk is om nog sex te hebben zonder drugs. En Antonio gebruikt echt alle drugs die er zijn. Ook zwaardere drugssoorten.

Drugs veranderen gedrag

Het valt hem op dat hij door de drugs verandert. Antonio kan tijdens de sex enorm egoïstisch worden en alleen maar met zijn eigen genot bezig zijn. Hij herkent zichzelf niet meer, want zonder drugs is hij een hele vriendelijk en lieve man. Zijn doel tijdens de sex is tegenwoordig alleen en volledig op zichzelf gericht. Hij gebruikt letterlijk de ander voor zijn eigen pleziertje en wordt een beest tijdens de sex. Ook kan hij heel agressief uitvallen. Hij voelt zich als een soort van Hulk en is “helemaal verslaafd” aan de drugs bij sex.

Een paar relaties zijn hierdoor al op niets uitgelopen en ook op zijn werk merkt hij nu dat het gebruik van de drugs tegen hem gaat werken. Hij wil hier graag vanaf.

De eerste (en enige) sessie

Ik heb anderhalf uur met Antonio gesproken over zijn problematiek. In het Engels uiteraard, ook al is dat voor ons beiden niet onze moedertaal. Maar we begrepen elkaar volledig. Ik heb hem eerst uit de hypnose gehaald dat hij dacht dat hij verslaafd was. Dat was namelijk niet zo. Antonio gebruikt alleen tijdens de sex en nooit daarbuiten. Hij kan dagen en weken zonder drugs. Alleen als hij sex heeft lukt het hem niet. Hij is dus niet verslaafd, hij heeft zichzelf bepaald gedrag aangeleerd. En die hypnose had ik al heel snel bij hem veranderd. Hij zag opeens weer een zonnige toekomst. Want als je niet verslaafd bent, kun je het zelf gewoon veranderen. Inderdaad.

Ik heb tijdens het gesprek uiteraard wat hypnotische gesprekstechnieken toegepast. Zonder dat Antonio dat door had. Hij wilde namelijk nadenken over de inzet van hypnose, nadat hij van mij meer over hypnose en de werking daarvan had gehoord. Na de “informatieve” sessie bedankte Antonio mij voor de “informatie” die ik hem had gegeven over de werking van hypnose. Hij zou erover nadenken of hij een echte sessie met mij wil aangaan. Ik zou zeker nog van hem horen.

Dat is vandaag gebeurd. Ik kreeg vanochtend een berichtje van Antonio. Drie dagen na ons “gesprek”:

“Hello how are you? I hope you are good, may I ask something? Did you hypnotise me on the day we meet? The reason I am asking is because since then I have not have any thoughts about use Meth and drugs anymore and the interesting thing is after I left your place I meet a guy later on. He lived in a boat and when I met him I was sure he was very high on E. And although he was really hot, I decided not to have sex with him and go for my goals like you told me. That never happened to me before. thank you so much for your help.”

Antonio

2 antwoorden
 1. Michelle Paelinck
  Michelle Paelinck zegt:

  Tof voor Antonio ik ben verslaafd geraakt door een liedje en enige jaren datcik er goed van kon blijven was als ik een relatie had. Ik vind het zo erg van mijzelf dat ik het voor mijn kind niet kan. HELP HELP

  Beantwoorden
  • Marcel Borst
   Marcel Borst zegt:

   Michelle, uiteraard wil ik kijken of ik de juiste persoon ben om jou te helpen. Ik zal contact met je opnemen via je email adres.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *