Al meer dan een jaar een niet roker

Mensen reageren wel eens op mijn berichten dat een dag of een week niet meer roken niet betekent dat je ervan af bent. Dat klopt inderdaad. Daarom haal ik bij mijn cliënten het net pas op een jaar na datum. Dan stuur ik een mail uit en vraag ik ze hoe het met ze gaat nu. En meestal gaat het goed. Ze zijn dan al een jaar lang een niet roker. Soms echter….

Soms krijg ik ook te horen dat ze toch weer zijn begonnen na een aantal maanden. Ik ben dan altijd benieuwd waarom en hoe dat is gebeurd. Want daarop kan ik mijn stoppen met roken programma wellicht aanpassen en verbeteren.

De uitzonderingen bevestigen de regel

Gelukkig zijn dat uitzonderingen. Want uit ervaring weet ik dat 85% van mijn cliënten stopt met roken. Minimaal een jaar. En als je al een jaar lang niet meer hebt gerookt, als je al een jaar lang geen enkele gedachte hebt aan een sigaret, als je al een jaar lang geen enkele behoefte voelt aan een sigaret, als je al een jaar lang een niet roker bent, neem dan maar van mij aan dat het heel gemakkelijk is om een niet roker te blijven. Ik heb inmiddels meer dan 50 jaar ervaring als niet roker en ik weet hoe makkelijk dat is.

Spontane reactie van een cliënt

Ook vandaag kreeg ik weer een leuke reactie van een cliënt. Deze keer een spontane reactie, want ik had er (nog) niet om gevraagd. Deze dame is vorig jaar juni bij mij geweest. En vandaag mailt zij mij het volgende:

Beste Marcel,
Nu meer dan een jaar geleden gestopt met roken in 1 sessie.
Wel paar dagen ontwenningsverschijnselen maar daarna ging het snel bergopwaarts. Ik voel mij fit en happy.
Heel erg bedankt , ik ben een niet roker!!!

Groetjes B.

Hoe cool is dat? Daar doe ik het in ieder geval voor. Want als je de kracht van jouw onbewuste inzet om te stoppen met roken, dan is het opeens heel eenvoudig om te stoppen met roken. En die paar dagen ontwenningsverschijnselen die sommigen dan nog hebben? Die zijn heel eenvoudig weg te nemen door een paar trucjes die ik elke cliënt voor de zekerheid meegeef na de sessie. Maar ook door het nazorgprogramma, waarin ik een aantal weken na de sessie mijn cliënten nog begeleid. Zodat het nog eenvoudiger wordt om te stoppen met roken. Hoe cool is dat?

2 antwoorden
  1. Monique
    Monique zegt:

    Marcel heeft mij geholpen om voorgoed van het roken af te komen en met succes. Morgen ben ik precies 4 maanden een niet roker. 40 jaar lang heb ik gerookt en alle mogelijke manieren geprobeerd om van het roken af te komen. Na een behoorlijk zware griep wist ik dat het nu echt eens anders zou moeten maar hoe! De moed was me in de schoenen gezonken.
    Samen met mijn man heb ik een sessie Ikstopwel.nl gehad op 23 december 2019. Nooit meer een sigaret aangeraakt. In de eerste maand nog wel een moment gehad dat ik een sigaret zou willen maar zoals afgesproken niet een sigaret opgestoken maar een mail aan Marcel gezonden. Ik kreeg heel snel een antwoord. Die dag en dat momentje is dan ook de laatste geweest. Het is heel bijzonder dat we via deze weg wel ons doel hebben kunnen bereiken: Wij zijn niet rokers! Marcel dank dat we zo snel bij je terecht konden voor een sessie. Echt ik stuur jouw mails regelmatig door aan vrienden,, kennissen en collega’s die nog roken. Succes met deze mooie uitdaging van jou! Monique

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *