Hypnosehuisamsterdam.nl brein

Het brein: leren en afleren

Neuronen vormen het brein

Er is een gezegde in de neurowetenschap: “Neurons that fire together, wire together.” Een vertaling zou kunnen zijn: Neuronen die samen afvuren, worden vanzelf vriendenclubjes met een eigen clubhuis. In deze bijdrage leer je hoe je effectiever kunt functioneren.

Lees meer

Stoppen met Roken in Groepssessies

Stoppen met roken. Het is mijn missie om van rokers een niet roker te maken. Geen enkele gedachte aan een sigaret en geen enkele behoefte aan een sigaret. Sinds vorig jaar doe ik dat samen met een collega in groepssessies. De eerste groepssessie was al uitermate succesvol, 92% was 2 maanden later nog steeds een niet roker. Ik kreeg deze week een berichtje van een deelnemer aan de groepssessie van januari van dit jaar.

Lees meer

Al meer dan een jaar een niet roker

Mensen reageren wel eens op mijn berichten dat een dag of een week niet meer roken niet betekent dat je ervan af bent. Dat klopt inderdaad. Daarom haal ik bij mijn cliënten het net pas op een jaar na datum. Dan stuur ik een mail uit en vraag ik ze hoe het met ze gaat nu. En meestal gaat het goed. Ze zijn dan al een jaar lang een niet roker. Soms echter….

Lees meer

Watervrees opgelost bij Hypnosehuisamsterdam.nl

Waterangst verdwijnt door hypnose

Eind mei heb ik een sportieve dame geholpen met een voor haar acuut en heel vervelend probleem: Waterangst. Waarom acuut? Omdat deze waterangst binnen een paar maanden was ontstaan en de waterangst daarna steeds erger werd. Waarom vervelend? Omdat deze dame al een jaar aan het trainen was voor de triatlon en deze een paar dagen later zou worden gehouden. Lees hier het verbijsterende verhaal hoe ik binnen een uur deze waterangst volledig heb kunnen wegnemen.

Lees meer

Hypnosehuisamsterdam.nl vliegangst

Vliegangst opgelost met Hypnose

Vliegangst. De meeste mensen hebben er gelukkig geen last van. Want als dat wel zo is, dan is dat echt een hele vervelende angst. Inmiddels heb ik meerdere mensen met vliegangst geholpen. En tot nu toe was daar nooit meer dan slechts één sessie voor nodig. Vliegangst is net als de meeste andere angsten vrij eenvoudig weg te nemen. Ook vandaag kreeg ik weer een leuk bericht van een cliënt die ik in één sessie van haar vliegangst (en angst voor kleine ruimtes) heb afgeholpen. Lees hier haar verhaal.

Lees meer

Groepssessie Stoppen met Roken Hypnosehuisamsterdam.nl

Groepssessies afvallen of stoppen met roken

Sinds een jaar geef ik samen met collega hypnotherapeut Bianca L’abée groepssessies. Voor zowel afvallen (zonder dieet) als om te stoppen met roken. Mijn collega is namelijk gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met overgewicht en ik ben gespecialiseerd in stoppen met roken in één sessie. Wij hebben onze krachten gebundeld en samen doen wij nu ook groepssessies. Dit is aantrekkelijk niet alleen vanwege de prijs, maar ook vanwege de extra begeleiding die wij vooraf en achteraf geven.

Wil jij zonder dieet op een veilige manier overtollig gewicht kwijt raken? Of wil jij nu eindelijk wel eens afscheid nemen van de afhankelijkheid van die rot sigaret? Lees dan hier meer over onze werkwijze in onze groepssessies.

Lees meer

Claustrofobie oplossen door Hypnose

Claustrofobie door Turbulentie in een Vliegtuig

Wat doe je als je al jarenlang claustrofobische gevoelens hebt als je in een auto zit. Als je angstaanvallen krijgt in een lift, of in een kelder, een sauna of een vliegtuig? Wat doe je als je ooit één slechte ervaring hebt gehad met turbulentie in een vliegtuig, waarna jouw onbewuste heeft besloten om jou te beschermen tegen dit soort gevaar in de toekomst? Wat doe je als jouw onbewuste als bescherming heeft gekozen voor claustrofobie? Claustrofobie die ervoor zorgt dat jij nooit meer het vliegtuig in gaat. Maar ook nooit meer een lift, een kast, een sauna of een auto…. In deze bijdrage lees je precies wat je dan moet doen.

Lees meer

Statistieken hypnosehuisamsterdam.nl

Verzekeringen en Hypnosehuisamsterdam

Ik krijg regelmatig de vraag of mijn sessies vergoed worden door de verzekeringen van de zorgverzekeraars. Voor sommige cliënten lijkt vergoeding door de verzekeringen belangrijker dan een snelle oplossing voor het probleem dat ze al jarenlang hebben. Ik begrijp dat niet. Ik ben namelijk helemaal niet zo enthousiast over onze zorgverzekeraars. Lees hier waarom.

Lees meer

Hypnosehuisamsterdam.nl brein

Huilen Heelt

Het onbewuste heeft zijn eigen manier om boodschappen door te geven. Het werkt met beelden, dromen, visualisaties, gevoelens, emoties. Maar ook door problemen of ziektes in het lichaam te ontwikkelen. Goede hypnotherapeuten maken gebruik van emoties om problemen op te lossen. En vooral huilen heeft een helende werking.

Lees meer

Drugs en Sex en Hypnose

Het is altijd leuk om met iemand te werken die een probleem heeft in de combinatie van drugs en sex. Vorige week had ik een 40 jarige Braziliaan over de vloer die in Londen woont en werkt. Hij kwam mij online tegen en omdat hij regelmatig in Amsterdam is, begon hij mij te vragen of hypnose hem ook kon helpen met bepaalde “persoonlijke problemen”. Nu zijn eigenlijk alle problemen persoonlijk, maar ik weet uit ervaring dat als men het zo omschrijft, het vaak over sex gaat. En dat bleek ook bij hem zo te zijn.

Lees meer