Hypnosehuisamsterdam illusie

Hypnose Een Illusie?

Onder Hypnose Gedrag Veranderen

Veel mensen vragen mij of hypnose niet gewoon een illusie is. Zij vragen zich af of het echt mogelijk is dat mensen jarenlang een probleem ondervinden, zoals een allergie of een angst of fobie en dat dit dan na al die jaren en meestal ook na heel veel hulp of medicijnen, met slechts één of twee hypnose sessies definitief tot het verleden behoort. Illusie of niet? Kijk hier verder en verwonder je over wat allemaal illusies (kunnen) zijn.

Onverklaarbare Zaken
Veel zaken zijn onverklaarbaar. Waarom krijgt de één kriebels bovenop een wolkenkrabber of een kerktoren en vind een ander dit fantastisch. Waarom gaat de één graag voor zijn plezier een donker spookhuis in en is de ander hier met geen stok in te slaan.

Angsten en fobieën zijn vreemde gewaarwordingen. Ze ontstaan “zomaar”. Vroeger had je er nooit last van, maar opeens was je bang voor spinnen. En nu ben je zelfs panisch als je zo’n klein beestje in je kamer ziet. Waarom? Zijn de spinnen ineens veranderd? Vallen ze je nu ineens aan?

Meestal ontstaat een angst of een fobie op een onbewaakt ogenblik, waarop je onbewuste even heel ontvankelijk is voor emotie. Je schrikt ergens van en op datzelfde moment zie of voel je misschien een spinnenweb. En daar is de spinnenfobie geboren.

Of je ouders hadden vroeger altijd veel haast en namen nooit rustig de tijd om even met jou samen te zijn. Zij hadden hun eigen zaak en tijd kost geld. Dan is het niet verwonderlijk dat jij in je latere leeftijd ongeduldig gedrag vertoond en om het minste of geringste al boos of teleurgesteld kunt worden.

Neem Zelf Het Stuur Over
Dit alles is gedrag en wordt door het onbewuste bepaald voor de rest van je leven. Totdat je besluit dat je dit niet meer wilt en de snelste methode kiest om dit gedrag te veranderen naar ander gedrag dat je daar graag voor in de plaats wilt zien. En de snelste manier om dat te doen is uiteraard net zo snel als het is gekomen: via het onbewuste. Want als jouw onbewuste in staat is om in een fractie van een seconde een angst, een fobie of een allergie te ontwikkelen, als jouw onbewuste jouw gedrag bepaalt door ervaringen uit je verleden, dan is je onbewuste ook in staat om dit net zo snel of met een andere prettige ervaring, weer helemaal teniet te doen.

Over illusies gesproken. Kijk maar eens naar dit filmpje. En bepaal voor jezelf wat wel en wat geen illusie is . Dan weet je hoe jouw geest in staat is om jou voor de gek te houden. Zo werkt het ook met hypnose. Alles is een illusie, maar uiteindelijk telt het resultaat en dat is dat jouw probleem definitief is opgelost. Illusie of niet. En dat is de kracht van hypnose.

Hypnosehuisamsterdam.nl Illusie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *